Florea vrea să revină în conducerea PDL

dorin florea

Dorin Florea, prim-vicepreședinte PDL

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal, Dorin Florea, şi-a anunţat, miercuri, la Târgu Mureş, decizia de a candida din nou pentru aceeaşi funcţie în Biroul Permanent Naţional, cu ocazia Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, care se va reuni sâmbătă, la Bucureşti.

‘ (…)V-o spun cu toată sinceritatea şi responsabilitatea. Nicio clipă nu mi-am abandonat locul călduţ din spital pentru a mă face de minune şi acesta-i motivul care mă determină şi acum, când e foarte greu, când e foarte dificil, cel puţin să mă implic în continuare politic. Îmi va fi foarte greu, am vrut să renunţ, eram decis să stau acasă, că aici nu mă duc pentru nimeni, ci efectiv pentru a şti că sunt lucruri care trebuie spuse, că trebuie să îţi iei partener societatea românească în construcţia viitoare, pentru că altfel nu se poate’, a declarat presei Dorin Florea.

El a spus că şi-a anunţat intenţia de a candida întrucât nu a fugit niciodată de responsabilităţi şi că de aceea îşi asumă acest rol în cadrul partidului în perioada de opoziţie iar dacă PDL va ajunge la putere, este posibil să se retragă.

‘Dacă colegii mei agreează situaţia asta. Pentru că unii, am observat că strategic fac paşi în spate, eu nu am fugit niciodată de responsabilităţi, sunt omul care cred că am conştiinţa cea mai clară şi curată pentru că un primar nu poate urmări nici funcţii nu ştiu prin ce guverne, ci un primar rămâne primar. Întotdeauna am considerat că pot să-mi exprim un punct de vedere nu slugarnic, nu în interesul cuiva, ci pur şi simplu să pot duce celor care au funcţii de decizie problemele cetăţeanului. De asta mi-am permis multe sfaturi. E vorba de opoziţie. Eu, când o să ajungem la putere, probabil că o să mă retrag din funcţia asta. Dar acum, în opoziţie, consider că nu trebuie să stea nimeni deoparte’, a subliniat Dorin Florea.

În viitorul său mandat, în cazul în care va fi ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, Dorin Florea crede că va fi foarte important mesajul care trebuie transmis populaţiei, ‘că România este într-o direcţie total greşită’, precum şi dialogul cu poporul român, care ‘să înţeleagă că a spune adevărul nu mai este un delict în România, a spune adevărul este normal, să-l accepte populaţia, să-l cunoască şi să recâştige încrederea în politicieni’.

Un alt aspect, considerat de politician ca fiind ‘cel mai important’ este refacerea clasei politice, întrucât ‘adversarii României, viruşii agresivi ai clasei politice româneşti sunt aroganţa, lipsa de profesionalism, mitocănia, demagogia şi oportunismul’.

‘Ăştia sunt viruşii. De aia sunt măcinaţi din interior’, a afirmat Florea, care a spus că şi-ar dori să reprezinte în Biroul Permanent Naţional regiunea Transilvania.

‘E vorba de o regiune, a Transilvaniei, destul de mare. Mă gândesc ca beneficiul să fie pentru organizaţiile din jurul nostru. Dacă accept un domeniu accept să mă preocupe o opoziţie clară şi fermă, construcţia încrederii societăţii faţă de clasa politică”, a afirmat Florea.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.