Fonduri epuizate pentru medicamente compensate

casa de asigurari de santateCasa de Asigurări de Sănătate Mureș a anunțat că și-a epuizat bugetul de anul acesta destinat medicamentelor compensate și gratuite. Într-un comunicat sec, instituția precizează:

În temeiul art.6 lit.”d” din Contractului de furnizare de medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, în cadrul sistemului de asigurări de sănătate CAS Mureş vă aduce la cunoştinţă epuizarea creditelor de angajament destinate eliberarii medicamentelor cu si fara contributie personala. În acest sens, vă informăm că CAS Mureş face toate demersurile necesare pentru suplimentarea fondurilor alocate cu această destinaţie pentru anul 2012.

Anunțul nu este singular, iar bugetele s-au epuizat la mai multe programe naționale de sănătate. De asemenea, nu este nici primul an în care se întâmplă acest lucru, în ultimii 2-3 ani fiind mai degrabă o regulă. Prin urmare, continuarea eliberării medicamentelor în acest regim rămâne să fie decisă de fiecare farmacie în parte, în funcție de stocuri și de disponibilitatea de a elibera în continuare medicamentele, urmând ca farmaciștii să-și recupereze apoi datoriile.

C.H.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.