Forţe proaspete la Jandarmeria mobilă Mureş

40 de absolvenți ai școlilor militare de subofițeri jandarmi, își încep serviciul, sub deviza „Lex et Ordo”, în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I ” Târgu-Mureș.
Astăzi, 24 iulie a.c., la sediul instituției, din localitatea Sângeorgiu de Mureș, a avut loc o adunare festivă în cadrul căreia am făcut cunoștință cu cei mai noi colegi ai noștri: 9 fete și 31 de băieți, cu gradul de sergent major, proaspeți absolvenţi ai școlilor militare de subofiţeri jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni. Comada unității le-a prezentat tinerilor colectivul de cadre, specificul unității și principalele atribuții ce le revin, alături de un călduros mesaj de bun venit.
„Vă dorim să pășiți cu încredere pe noul drum al carierei militare, asigurându-vă de tot sprijinul și camaraderia noastră. Ne bucurăm că an de an, unitatea noastră întinerește, iar prin prezența dumneavoastră dorim să aducem un suflu nou echipei noastre, pentru că jandarmii sunt o echipă, iar de astăzi și voi faceți parte din ea. Mult success în continuare, dragi camarazi!” a precizat domnul lt. col. Badiu Victor- desemnat comandantul unității.
În perioada imediat următoare, noii colegi vor participa la un program de pregătire specifică ce va cuprinde activităţi de cunoaştere a atribuţiilor şi sarcinilor specifice, după care vor intra în serviciu, pentru executarea misiunilor de ordine publică, în cadrul structurilor operative ale unității.

• Ceremonia de absolvire a promoției 2017, a avut loc vineri 14 iulie. Cu această ocazie au fost
avansați în gradul de sergent major, 246 de absolvenți ai celor două instituții de învățământ: Școala Miltară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Aexandru Ghica” Drăgășani și Școala Miltară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni. La cele două evenimente festive au participat Inpectorul General al Jandarmeriei Române, gl. Bg. Andreiana Marin, respectiv adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei gl. Bg. Petrică Gearîp.
• Anul trecut, au fost repartizați în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș 25 de
subofițeri și 2 ofițeri, absolvenți ai școlilor militare de profil, promoția 2016.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.