Fost căpitan de nave, candidat la Primăria Chibed

Fostul căpitan al navelor ‘Brad’ şi ‘Govora’ şi fost coordonator al flotei române de la Londra, Gavrilă Cserei, s-a reîntors în satul natal după 26 de ani petrecuţi în SUA şi a decis să candideze la Primăria comunei Chibed, judeţul Mureş, pe lista Partidului Civic Maghiar.

Gavrilă Cserei a absolvit Şcoala Superioară de Marină din Constanţa în anul 1971, în 1977 a obţinut brevetul de căpitan de marină, devenind comandatul navelor ‘Brad’ şi Govora’, iar mai apoi, datorită cunoştinţelor sale avansate de limba engleză, a fost numit coordonator al flotei de la Londra. A fost cercetat de Securitate timp de opt luni, în 1983, iar după această perioadă şi-a recăpătat avizul şi în 1984, în timpul unui voiaj în SUA, a cerut azil politic. Un an mai târziu i s-a recunoscut diploma de comandant şi firma americană Central Gulf Line l-a angajat ca Superintendent de flotă, la Houston, iar în 1987 i s-a oferit un post la London Offshore Consulting din SUA. ‘În perioada 1990-2010 am condus diferite întreprinderi de profit şi nonprofit. Cu participarea şi cofinanţarea Autorităţii Portuare Houston, în perioada 2000-2010 am fost angajat în prepararea unui proiect de transport regional spre finanţare de către World Bank şi Inter-American Development (IDB). Senior banker la IDB, cel care a supravegheat proiectul ½Maya King Maritime-Highways½ a fost Mr. Leandro Alvez. Programul tender al acestui proiect regional se poate evalua pe websitul executat personal. Deteriorarea condiţiilor politico-economice din regiunea respectivă a cauzat incertitudinea din rândul investitorilor şi programul până în prezent nu s-a lansat’, a declarat pentru AGERPRES Gavrilă Cserei.

De numele lui Gavrilă Cserei se leagă şi introducerea AECOM în România, una dintre cele mai prestigioase firme de consultanţă din lume. În anul 2010, Gavrilă Cserei a decis să se întoarcă acasă, la Chibed şi să încerce să schimbe viaţa localnicilor de aici. În programul său electoral cu motto-ul ‘Nu părăsi glia, întoarce-te la pământul natal!’, Gavrilă Cserei şi-a propus îmbunătăţirea funcţională a Primăriei Chibed, în special în privinţa transparenţei, finalizarea restituirii terenurilor şi documentarea proprietăţii private, crearea de noi locuri de muncă şi stimularea tradiţiilor culturale locale.

AGERPRESS

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.