Fostul primar de la Cluj, în arestul de la Tîrgu-Mureș

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia au fost transferaţi în cursul zilei de joi la Penitenciarul din Târgu Mureş, unde se va judeca procesul în care ei sunt acuzaţi de corupţie. Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a confirmat, joi, pentru AGERPRES, informaţia, dar nu s-a putut pronunţa în privinţa duratei transferului celor doi.

Pe 7 martie, Curtea de Apel Cluj a dispus scoaterea de pe rol a dosarului penal al lui Sorin Apostu şi trimiterea cauzei la instanţele judecătoreşti din Mureş. ‘Curtea de Apel Cluj a dispus azi, 7 martie 2012, scoaterea de pe rol a dosarului penal privind pe Apostu Sorin şi alţii şi trimiterea cauzei spre competentă soluţionare Curţii de Apel Târgu Mureş, luând act de sentinţa penală nr. 271 din 20 februarie 2012 prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea formulată de inculpatul Apostu Sorin şi a dispus strămutarea cauzei în favoarea Curţii de Apel Târgu Mureş’, preciza, la acea dată, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, judecătorul Claudia Ilieş.

Pe 9 noiembrie, Sorin Apostu a fost reţinut de DNA şi apoi arestat printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj sub acuzaţia că a luat mită în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare. De asemenea, Călin Stoia, administrator al companiei de salubrizare Brantner Vereş, a fost arestat pentru dare de mită. Pe 15 februarie, Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.