Frătean cu ochii pe parlamentarii opoziţiei

Preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că va urmări atent votul parlamentarilor PDL Mureş pe moţiunea de cenzură care urmează să fie depusă de Uniunea Social Liberală (USL), pe marginea Hotărârii de Guvern privind UMF Târgu Mureş, întrucât aceştia s-ar fi pronunţat împotriva unei facultăţi maghiare. ‘Salut cu satisfacţie faptul că USL a decis depunerea unei moţiuni de cenzură pe data de 17 aprilie împotriva Guvernului Ungureanu, în primul rând legată de segregarea pe criterii etnice a UMF (Târgu Mureş – n.r.) (…) Nu e voie să lăsăm ca în România asemenea chestiuni şi în acest mod să se mai petreacă. Vom avea atenţia extrem de ascuţită cu privire la comportamentul parlamentarilor la această moţiune de cenzură. Dacă e să mă refer la UMF, sigur vorbesc de parlamentarii de Mureş ai PDL. Ei au acolo un mandat pe care li l-a dat electoratul şi nu un lider politic căruia jumătate din partid îi cere demisia – mă refer la Emil Boc. Ei trebuie să reprezinte acolo electoratul şi sper ca oamenii, dumneavoastră, noi, să le vedem comportamentul, atitudinea, votul pentru că în repetate rânduri parlamentarii de Mureş s-au manifestat împotriva acestei măsuri şi vor trebui să fie consecvenţi cu ei înşişi’, a precizat Frătean.

Acesta a subliniat că depunerea moţiunii de cenzură ‘este o chestiune normală’ şi că va fi un moment important pentru toată lumea, întrucât ‘aşa trebuie procedat de fiecare dată când un guvern face abuzuri’. ‘Pe de altă parte, în cadrul acestei moţiuni de cenzură, unul din capitole va fi cel referitor la cedarea Guvernului Ungureanu în faţa intereselor străine de a vinde ce a mai rămas din resursele României într-un mod netransparent, de către un guvern care are o legitimitate forţată, prin calcule politicianiste, de fotolii prin Parlament, şi nu de legitimitate populară în urma unui vot. Oricum asemenea măsuri nu pot fi luate de un guvern singur, de capul lui, şi nici într-un caz într-un mod netransparent. Mult discutata poveste cu OMV Petrom a trecut printr-o lege, în urma unei dezbateri în Parlament, pentru că vorbim de resursele României, care nu sunt ale unui guvern sau ale altuia, sunt ale noastre, ale tuturor şi, întâmplător sau nu, legea a fost promulgată chiar de Traian Băsescu’, a mai spus Alexandru Petru Frătean.

Liderul PSD Mureş a salutat această iniţiativă, a subliniat că moţiunea va fi ‘susţinută cu toate forţele’ şi şi-a exprimat speranţa că va trece, întrucât ‘ar fi o soluţie pentru România din toate punctele de vedere pentru că alegerile anticipate pot salva România din dezastrul spre care se îndreaptă’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.