Fundația „Prințul de Wales” România susține militarii români răniți în teatrele de operații

Potrivit unei postări pe pagina oficială Fundației „Prințul de Wales” România lansează un program de susținere a militarilor români răniți în teatrele de operații și a celor care ies la pensie.

Programul se referă la o campanie de strângere de fonduri pentru consilierea sau reconversia profesională a militarilor, campanie ce se va încheia în septembrie în același timp cu Jocurile Invictus din Canada — competiție sportivă inițiată de Prințul Harry și dedicată soldaților din întreaga lume, răniți în teatrele de operații. Programele vor beneficia de expertiză din partea unor organizații din Marea Britanie ce sprijină militarii eroi.

Fondurile se depun pe

Fundaţia Prinţul de Ţară Galilor în Cont RON: RO88 RZBR 0000 0600 1756 0756

De asemenea Fundația „Prințul de Wales” anunță că va susține trei militari români răniți în Afganistan, în vederea participării la Jocurile Invictus și amintește istoria misiunilor soldaților români în zonele de conflict din lume. În total, 28 de militari români au fost uciși și aproape 200 răniți, arată Fundația „Prințul de Wales”.

Armata României a devenit profesionistă în 2007 în momentul în care a încetat serviciul militar obligatoriu. Mulţi dintre soldaţii care şi-au început carieră atunci seapropie de vârstă pensionarii, care este în jur de 50 de ani în funcţie de vechime şi alte considerente.

EM

Sursa Agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.