Furtunile fac pagube materiale! Acoperișuri desprinse și copaci smulși, inundații!

Mai multe țigle au fost desprinse duminică de pe acoperișurile unor case, doi copaci au fost smulși de vânt iar un subsol a fost inundat în urma unei furtuni însoțite de o ploaie abundentă care a avut loc în județul Mureș.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, maior Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES că în satul Dedrad din comuna Batoș, mai multe țigle de pe acoperișurile a 20 de case au fost luate de vânt, iar în orașul Târnăveni, acoperișul de tablă al unei clădiri a fost smuls de furtună.

De asemenea, în municipiul Târgu Mureș, un copac a căzut peste acoperișul unei case și l-a avariat, iar un alt arbore s-a prăbușit peste mai multe fire electrice, pe care le-a rupt.

În toate aceste cazuri, pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor furtunii.

Sursa citată a mai precizat că pompierii au acționat și pentru evacuarea apei din subsolul inundat al unei vile din stațiunea Sovata.

Județul Mureș s-a aflat sub atenționare de cod galben de averse, intensificări de vânt și grindină, iar până la miezul nopții se află sub avertizare hidrologică de cod galben, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe cursul râurilor Mureș și Luț.

Informează Agerpres.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.