Gălăgia şi mizeria făcută i-a costat scump

În perioada 10-17.07.2017, cadrele Direcției Poliția Locală Tîrgu Mureș au acționat, prioritar, în vederea descurajării și prevenirii faptelor antisociale, potrivit legislației specifice, eforturile lucrătorilor fiind concentrate pentru îndeplinirea cu profesionalism și eficiență a atribuțiilor de serviciu. Cu această ocazie au fost constatate 19 cazuri de tulburare a ordinii și liniștii publice, relevante fiind următoarele situații:

– la data de 11.07.2017, ora 2230, în timp ce executa serviciul în cartierul Aleea Carpați, o patrulă de intervenție a instituției noastre a constatat faptul că la blocul nr. 51 se conturbă liniștea publică prin muzică la intensitate ridicată. În urma verificărilor efectuate la fața locului au fost identificați autorii, în persoana numiților F.T. din localitatea Izvorul Mureșului și G.S., domiciliat în comuna Lăzarea, jud. Harghita, chiriași în imobilul mai sus menționat, cărora li s-au aplicat sancțiuni contravenționale de 100 respectiv 200 lei, concomitent cu somarea lor să respecte orele de liniște prevăzute de lege;

– miercuri, 12.07.2017, ora 0020, un echipaj al Poliției Locale a fost solicitat, prin intermediul Dispeceratului Integrat de Urgență „112″, pentru a interveni și a lua măsuri cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice pe str. Narciselor, lângă centrala termică. Ajunși la fața locului, agenții au depistat un grup de 4 tineri care consumau băuturi alcoolice și făceau gălăgie, astfel că i-au sancționat contravențional, conform Legii 61/1991 R, cu câte 100 lei fiecare și i-au îndrumat spre domicilii;

– ofițerul de serviciu al Poliției Locale a fost sesizat, în data de 13.07.2017, în jurul orei 0100, cu privire la faptul că pe str. Constantin Romanu Vivu, nr. 8, este tulburată liniștea publică prin muzică la intensitate ridicată, provenită dintr-un apartament din acel imobil. O patrulă de polițiști locali s-a deplasat la fața locului unde l-a identificat pe numitul M.E., vinovat de cele sesizate, pe care l-au sancționat contravențional cu 200 lei și l-au somat să respecte normele legale privind ordinea și liniștea publică.

La data de 13.07.2017, o patrulă a Poliției Locale l-a surprins pe numitul L.P., domiciliat în localitatea Iclănzel, care a murdărit carosabilul pe Calea Sighișoarei cu noroi provenit de pe roțile autospecialei pe care o conducea. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu suma de 300 lei și determinat să întreprindă măsurile necesare în vederea aducerii carosabilului la starea de curățenie inițială.

Direcția Poliția Locală a demarat o acțiune de depistare a persoanelor domiciliate în localitățile limitrofe, care aruncă resturile menajere la europubelele asociațiilor de proprietari din Tîrgu Mureș, precum și a cetățenilor care depozitează gunoiul lângă „ghene” sau în alte locuri decât cele special amenajate. Astfel, în intervalul menționat au fost sancționate 38 de persoane cu amendă cuprinsă între 100 – 1.000 lei, conform H.C.L. 20/2008. Avertizăm cetățenii pe această cale, că asemenea acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.