Parcangii s-au supărat că nu joacă fotbal gratis

Grup CL - Independenti voteazaRomânia este prizoniera politicienilor mărunți și foarte mărunți și Sighișoara e chiar în mijlocul țării. Nu ne mai miră multe lucruri pe aceste meleaguri, dar când un grup de consilieri locali părăsesc ședința de Consiliu pentru că nu li s-a acceptat proiectul de hotărâre prin care vroiau să folosească gratuit sălile de sport, asta e un fel de nouă culme a prostiei și nesimțirii deopotrivă.

Concret

Săptămâna trecută, joi, s-a desfășurat ședința Consiliului Local Sighișoara cu o Ordine de zi ce a cuprins 26 de puncte, precum și o listă semnificativă de proiecte ce nu erau cuprinse în Ordinea de zi. De la subiecte extrem de importante cum ar fi regulamentul de parcări publice de reședință și planurile de investiții de zeci de milioane de euro ale Aquaserv în Sighișoara și până la proiectul de închiriere a Sălii de sport ,,Radu Voinea” cu titlu gratuit pentru echipa Pro Tineret de fotbal în sală, Ordinea de zi a fost parcursă fără pauză în aproximativ trei ore. Până spre final, ședința a fost relativ calmă cu discuții de bun-simț; cu argumente și contra-argumente, așa cum e normal când în Consiliu se întâlnesc nu mai puțin de șase grupuri politice – UDMR, PSD, PNL, PD-L, UIPS, PP-DD.
S-au mai aprobat o serie de hotărâri cu privire la festivalurile de peste sezonul estival, bugetul Ocolului Silvic și regulamentul pășunilor, și o serie de proiecte de hotărâre propuse de Ecoserv Sig SRL.

… și spre final, bomba!

Uniunea Independentă Pentru Sighișoara a solicitat aprobarea unui proiect de hotărâre prin care echipa Pro Tineret de fotbal în sală să folosească cu titlu gratuit Sala ,,Radu Voinea”, în sezonul 2014-2015. Niciun consilier local nu a acceptat această cerere din două motive relativ simple: în primul rând pentru că UIPS nu are ,,două perechi de coarne” sau, mai oficial, niciun motiv real pentru această cerere și așa cum sunt și alte echipe care plătesc pentru distracția din timpul liber, așa ar trebui să plătească și politicienii care, în altă ordine de idei, sunt cei mai vehemenți luptători ,,ai dreptății”. Doar că dreptatea lor e mai dreaptă decât a altora …
În al doilea rând, consilierii locali nu au votat acest proiect pentru că UIPS și-a făcut un obicei din a afișa la toate meciurile pe care le susțin afișe, bannere și mesaje politice și electorale. Iar acest lucru nu e nici corect și nici normal, ca infrastructura Primăriei să fie folosită cu titlu gratuit și în scop politic. După ce plătesc taxa de închiriere nu au decât să afișeze ce vor ei.

UNANIMITATE

Niciun consilier local, niciun grup politic – opoziție sau putere – nu a acceptat solicitarea UIPS. Lucru care i-a înfuriat pe cei trei fotbaliști-parcangii fără parcări. Aceștia s-au ridicat și au părăsit ședința de Consiliu Local fără a lua în considerare că aceasta nu se încheiase și mai erau câteva puncte pe Ordinea de zi supuse spre dezbatere.
Și aici vine partea cea mai urâtă a situației. Iulian SÂRB, Cristian HAJDU și Claudiu POP reprezentanții Uniunii Independente Pentru Sighișoara au luat decizia de a pleca din ședință în baza unui interes mărunt personal și au uitat complet pentru ce au fost aleși: pentru a decide soarta Sighișoarei în Consiliul Local. Cât de mici sunt ei ca oameni? Cât de mici sunt ei ca politicieni? Cât de mici sunt ei în fața noastră, a celor care votăm?

Cristian Teodorescu

print
0 comments on “Parcangii s-au supărat că nu joacă fotbal gratis
 1. Adi spune:

  Era frumos ca autorul sa-si publice si numele… Ceea ce se afirma este in regula, probabil ca e bine ca nu li s-a aprobat, desi se putea aminti de faptul ca echipa respectiva de futsal reprezinta orasul intr-o competitie nationala. Modul in care este scris articolul, pare partinitor, scris la comanda cuiva; iar un jurmalist in mod normal trebuie sa fie impartial, sa prezinte faptele si nu concluziile personale sau, mai rau ale celui ce a comandat articolul.

 2. Punctul spune:

  A fost o scăpare a noastră, pe care am remediat-o: articolul e semnat de Cristian Teodorescu.

 3. Pop Claudiu spune:

  S-a transmis catre redactia ziarului Punctul , un articol cu dreptul la replica inca de saptamana trecuta . De ce nu a fost publicat ? Privitor la comentariul lui Adi , poate ar trebui sa stie ca jurnalistul Cristian Teodorescu este platit de Primaria Sighisoara din banii publici , nu pentru a lansa atacuri , ci pentru a promava Sighisoara si a scrie articole care sa prezinte realitatea sighisoreana .

 4. Cristian Teodorescu spune:

  Dle Pop Claudiu vreau să vă răspund personal. Între Cristian Teodorescu si Primăria Sighișoara nu există niciun contract, eu nu sunt plătit de Primărie deşi la cât am promovat Sighișoara aş fi mai mult decât îndreptățit pentru un asemenea venit. Şi ştiu că vă interesează foarte mult acest aspect, că activitatea dvs de consilier local se concentrează pe lucruri gen contracte Primărie – presă. Da, Punctul are un contract valabil si in derulare cu Primăria, ca să vă liniștiți. Dar atât puteți dvs să faceţi pentru sighisoreni si Sighișoara, si atât faceți. Nu aveți nicio vina si imi e oarecum milă de Sighișoara, de județul Mureș si de România în final. Mare politician, mare castig pentru Sighișoara.
  Si dacă ati fi putin mai atent ati vedea ca dreptul la replică a fost publicat în ziar … Dar dvs sunteti un MARE !

 5. Cristian spune:

  Destul de slabut acest material. Poate nu era rau daca autorul s-ar fi axat mai mult pe culegerea de informatii corecte. Acest atac furibund la persoane denota o tinta precisa, fara prea multe argumente. Eu din cate stiu acesti 3 consilieri sunt singurii care au facut proiecte pentru oras. Din fauna existenta in consiliu e singurul grup care da din coate sa aduca ceva nou. Cu primarul asta penal nu e de mirare ca nu se mai face nimic si orasul a ajuns in starea pe care autorul o deplange. Poate nu era rau sa publicati dreptul la replica si pe online, pentru ca oamenii sa-si faca o opinie. Nu toti cititorii va urmaresc pe hartie.

 6. Bb spune:

  Un minim de logică ar fi trebuit să vă facă să realizaţi că dacă aţi publicat articolul în mediul on-line, atunci trebuie să publicaţi şi dreptul la replică în aceleaşi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.