Gaură de 9 milioane de lei în bugetul Aeroportului

Astăzi a avut loc ședința Consiliului de Administrație de la Aeroportul Transilvania Tîrgu-Mureș. În urma acesteia, conducerea Aeroportului a emis un comunicat de presă, în care se precizează că anul acesta bugetul aeroportului are o lipsă de peste 9 milioane de lei care trebuie acoperită. Comunicatul de presă precizează:

Miercuri, 15 februarie 2012 s-a convocat în şedinţă extraordinară Consiliul de Administraţie al R.A. Aeroport Transilvania Târgu Mureş pentru a analiza implicaţiile  ce decurg din aplicarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe 2012 al Aeroportului aprobat de Consiliul Județean Mures prin hotărârea nr. 20/13.02.2012. Volumul de buget aprobat de Consiliul Județean Mureş în 2012 pentru Aeroport este de 7.4 milioane lei faţă de 8.6 milioane lei în anul 2011 pentru funcționare atât a activităților pe SIEG (Serviciu de Interes Economic General) cât și pentru activitățile comerciale.

Dacă în anul 2011 compensația din fondurile publice a fost de 5 milioane lei, în anul 2012  aceasta a scăzut la 2.1 milioane lei, situaţie în care o dată cu creşterea traficului aerian și a veniturilor proprii a crescut proporțional și nevoia cheltuielilor de funcționare.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureş 20/13.02.2012  compensația a fost stabilită sub 50% faţă de cea din anul 2011 când exista un volum de cheltuieli mai redus.

Astfel în condițiile în care Conducerea Aeroportului a  fundamentat un buget de 11,365 milioane lei pentru anul 2012, din care nivelul corespunzător al compensaţiei este de 6,685 milioane lei, iar prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr.  20 / 13 02 2012  compensaţia aprobată este de 2,1 milioane lei,  rezultă o diferenţă de acoperit de 9,265 milioane lei din alte surse pentru a atinge nivelul bugetului necesar pentru funcţionare.

Aspect pentru realizarea căruia Consiliul de Administraţie al Aeroportului are în vedere următoarele măsuri:

  • creşterea taxelor şi tarifelor de aeroport
  • externalizarea serviciilor
  • diminuarea numărului de personal
  • volum de trafic aerian mărit
  • alte activităţi conexe  dar toate cu riscurile de rigoare.

Consiliul de Administrație al RA Aeroport Transilvania Târgu Mureș a solicitat detaliarea acestor variante de măsuri împreună cu Comisia economică a Consiliului Județean Mureș pentru o analiză și decizie pertinente odată cu eventuala rectificare a formatului de buget conform legislației și reașezarea listei de investiții/reparații conform cerințelor înaintate de Conducerea Aeroportului.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.