"Gedeon Richter" a premiat olimpicii la chimie

zajzon zsuzsaCetatea Medievală, aflată în plină renovare, a găzduit astăzi, 18 iunie 2014 un eveniment de neuitat pentru cei şase olimpici la chimie ai judeţului Mureş. În prezenţa inspectorului şcolar general prof. Ştefan Someşan din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, reprezentanţii SC Gedeon Richter SA au organizat festivitatea de premiere a elevilor şi profesorilor coordonatori, participanţi la Olimpiada Naţională de chimie, ce s-a desfăsurat în perioada 6-13 aprilie 2014 în municipiul Iaşi. Toţi participanţii la olimpiadă au fost premiaţi de reprezentanţii SC Gedeon Richter SA, care susţin că au decis să sprijine olimpicii la chimie, în ideea că pe viitor, aceştia ar putea să lucreze chiar în cadrul companiei „Există o colaborare care durează de câţiva ani. Sprijinim elevii care au obţinut performanţe bune şi foarte bune la Olimpiada Naţională de Chimie. Este normal să fim alături de ei, deoarece credem că printre ei se află cercetătorii de mâine, ei sunt chimiştii pe care ne putem baza în viitor, atât în industria farmaceutică, cât şi în societate în sine”, a declarat pentru săptămânalul „Punctul”, PR Manager Gedeon Richter SA, Zayzon Zsuzsanna.

La cea de – a XLVIII-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Chimie pentru prima oară din lotul judeţean a făcut parte din clasa a VIII-a, Bathori Arthur Maximilian de la Şcola Gimnazială „Romulus Guga” din Tîrgu Mureş, pregătit de prof. Grama Adriana, tot din clasa a VIII-a elevul Silaghi Roland de la Şcoala Gimnazială „Augustin Maior” din municipiul Reghin a obţinut menţiune specială, pregătit de prof. Pop Ioan.

Din clasa a IX-a pentru a doua oară participantă în lotul naţional de chimie este Oprea Simona Antonia din clasa a VIII-a de la Colegiul „A.I.Papiu” a obţinut menţiune specială, pregătită de prof. Misarăş Sanda, elevul Berbecaru Andrei din clasa a X-a tot de la Colegiul Naţional „Papiu”, participant a treia oară la olimpiada naţională de chimie, pregătit de prof. Misarăş Sanda, eleva  Moga Anca Ioana din clasa a X-a de la Colegiul Naţional „Unirea”, pentru prima dată în lotul judeţean, la o zecime distanţă de menţiunea specială, pregătită de prof.Cimpoi Stela şi la a doua participare, Moldovan Cristina Andreea din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Unirea”  deasemenea pregătită de prof. Cimpoi Stela au fost premiaţi de Gedeon Richter SA. Spre deosebire de alţi ani, au fost premiaţi şi profesorii coordonatori ai elevilor participanţi la olimpiada naţională de chimie. (EM)

 

premiati

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.