Grădinița verde la Reghin

Accesarea unei finanţări nerambursabile din cadrul programului „Spaţii Verzi – componenta Spaţii Verzi Urbane” finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România este o şansă pentru reabilitarea spaţiului de joacă al Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 2 Reghin.

Asociaţia Mărţişorul Reghin a întocmit proiectul ,,Grădiniţa verde” care a participat la concursul de proiecte organizat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul programului mai sus amintit pentru anul 2012. Proiectul a primit finanţarea solicitată şi este derulat în perioada 23.04.2012- 31.07.2012. În derularea proiectului Asociaţia Mărţişorul este sprijinită de Primăria Municipiului Reghin, Asociația Rotary Club Reghin, SC. Larix Forest SRL Reghin, SC Evora Center SRL, SC Mobila Dalin SRL, SC Remex SA, SC. Mirdatod SRL Ibăneşti.

Obiectivele proiectului sunt transformarea unei zone asfaltate în zonă verde, montarea de gazon rulou, plantarea de plante perene, plante anuale, bulbi de plante, arbori, arbuşti, subarbuşti şi plante agăţătoare, amplasarea coşurilor de gunoi pentru colectarea selectivă, montarea de grilaje de lemn pentru susţinerea plantelor căţărătoare şi amenajarea unui spaţiu acoperit cu panouri de lemn cu grilaj şi jardiniere cu flori. De asemenea, copiii vor beneficia de locuri de joacă, bănci, căsuţe Edelweis.

Pentru început, s-au desfăşurat activităţile de educaţie ecologică la care au participat toţi copiii grădiniţei. Începând cu anul şcolar viitor, copiii Grădiniţei P.P.2 Reghin vor beneficia de un loc de joacă plăcut, la amenajarea şi întreţinerea căruia vor fi implicaţi în mod direct, lucru esenţial pentru educaţia lor şi sensibilizarea acestora cu privire la importanţa protejării mediului. Suntem convinşi că numai prin forţa exemplului putem educa generaţiile viitoare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.