Grand Santa Fe debutează la Geneva

HYUNDAI GRAND SANTA FE-1În cadrul Salonului Internațional Auto de la Geneva 2013, Hyundai va dezvălui Grand Santa Fe – Suv-ul din segmentul E al mărcii, cu ampatament extins.

Alăturându-se noii generații de succes Santa Fe, noul model demonstrează încă odată competența și moștenirea Hyundai în materie de Suv-uri. În scopul de a întâmpina cerințele regionale pentru o versiune de caroserie extinsă, Grand Santa Fe a fost dezvoltat în paralel cu modelul de bază încă din stadiile incipiente. Această abordare a permis că designul atrăgător, având la bază conceptul „Storm Edge”, să fie aplicat ambelor modele.

Grand Santa Fe a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Internațional Auto de la New York 2012, însa Hyundai a dezvoltat o variantă dedicată pentru Europa. Caracteristicile privind dinamica și manevrabilitatea au fost ajustate pentru a oferi o experiență rafinată, la nivelul așteptărilor clienților europeni.

Grand Santa Fe este mai înalt (+ 10 mm), mai lat (+ 5 mm) și mai lung (+ 225 mm), având la bază un ampatament extins (+ 100 mm) și beneficiind totodată de un spațiu de depozitare de 607 litri – cel mai mare din clasă. Modelul permite alegerea configurației cu șase sau șapte locuri, astfel pasagerii se pot bucura de spațiu și de confort chiar și pe parcursul călătorilor foarte lungi.

Noul model se diferențiază de actuala generație Santa Fe în materie de design printr-o grilă reconstruită, proiectoare de ceață și bara de protecție față, dar și prin remodelarea completă a parții din spate. Grand Santa Fe dispune de jante din aliaj speciale, de 18 și respectiv 19 inch.

Modelul oferă o motorizare unică, adaptată dimensiunilor sale – propulsorul de înaltă putere compatibil Euro 5 diesel 2.2 litri ‘R’ VGT. Este asistat de o transmisie automată cu șase trepte, livrând 197 CP și dezvoltând numai 192 g/km CO2 în regim mixt de utilizare.

Totodată, Hyundai a adăugat cabinei un standard înalt de specificații – incluzând sistemul de direcție cu trei moduri de operare – FLEX STEER, sistem de afișare TFT de 4,3 inch și un plafon panoramic dispus pe întreaga lungime a vehiculului, fără bara centrală, oferind o ambianță ideală pentru călătoriile lungi.

Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europe, a declarat: ,,Adăugarea Grand Santa Fe în portofoliul Hyundai ne va permite să gestionam solicitările în creștere pentru Suv-uri de segment E înregistrate pe piața europeană. Grand Santa Fe confirmă tradiția companiei de a oferi un nivel ridicat de calitate și specificații disponibile în configurația standard, fără a implica un preț premium. Un motor puternic, însă eficient, un sașiu adaptat solicitărilor europene, posibilitatea de a acomoda persoane și bagajele acestora transforma Grand Santa Fe în alegerea ideală pentru familiile numeroase”.

Conferința de presă Hyundai va avea loc marți, 5 martie, ora 11:30 CET (ora locala 12:30). Standul Hyundai este localizat în hala 1, având numărul 1040.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.