Gratuit la transport

Pensionarii din Tîrnăveni vor circula gratuit cu autobuzele locale. Consilierii au aprobat în şedinţa extraordinară de vineri 10 august proiectul care se referea la acordarea de subvenţii de la bugetul local pentru transportul în comun al pensionarilor. Gratuitatea urmează să fie acordată pentru persoanele pensionare cu domiciliul în municipiul Târnăveni, inclusiv Bobohalma, Botorca şi Cuştelnic.

Primăria subvenționează astfel 15 lei de persoană pe lună către operatorul de transport public local în conformitate cu numărul de legitimaţii de călătorie emise şi vizate, iar pensionarii vor beneficia de călătorii nelimitate în baza acestor legitimaţii.

Prima promisiune

,,Am reuşit găsirea resurselor necesare pentru sprijinirea pensionarilor, o categorie defavorizată din Tîrnăveni, şi aceasta a fost prima promisiune din campania electorală îndeplinită de mine. Va urma în perioada următoare punerea în aplicarea a celorlalte proiecte promise”, a declarat primarul municipiului Tîrnăveni, Sorin Megheşan. În prezent, beneficiază de gratuităţi de la bugetul local conform legii pentru transport public local prin curse regulate pe teritoriul municipiului Tîrnăveni 30 de persoane, împărţite în mai multe categorii: veteranii de război, văduvele şi invalizii de război. O altă categorie care beneficiază de gratuităţi, în care se înscriu 320 de persoane, o reprezintă persoanele cu handicap grav şi accentuat şi însoţitorii acestora în prezenţa lor. Alte 70 de persoane beneficiază de gratuitate în calitate de refugiaţi, persecutaţi, deportaţi din motive etnice, politice sau religioase.

Persoanele care beneficiază de gratuităţi la transportul public local de persoane, prin curse regulate, au dreptul de a circula, un număr nelimitat de călătorii, cu mijloacele de transport local pe tot teritoriul municipiului.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.