Grup antifraudă electorală format azi la Prefectură

La nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş s-a constituit astăzi, 7 iunie, un Grup Operativ în vederea preîntâmpinării fraudelor electorale în perioada 7-10 iunie 2012.

Prefectul Judeţului Mureş, Alexandru-Petru Frătean, a dispus înfiinţarea acestuia ca măsură suplimentară de monitorizare a legalităţii activităţilor de campanie electorală desfăşurate de către formaţiunile politice şi, totodată, ca măsură de prevenire şi descurajare a activităţilor ilegale în perioada alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale. Respectivul Grup Operativ este constituit din reprezentanţi ai conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Serviciului de Poliţie Rutieră, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „colonel Sabin Motora” Mureş, Gărzii Financiare, Autorităţii Rutiere Române, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mureş. De asemenea, la solicitarea telefonică a reprezentantului IPJ, pot fi convocate, dacă este cazul, şi echipaje ale Gărzii Financiare. Activitatea Grupului Operativ a început astăzi, 07 iunie 2012, la ora 12:00, şi se va încheia după finalizarea procesului electoral.

Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş i-au fost semnalat aspecte de posibilă încălcare a legii de către unii competitori electorali, drept pentru care am decis, în Grupul Operativ pe care l-am înfiinţat astăzi, constituirea de echipe operative mixte care vor efectua activităţi de supraveghere şi, acolo unde există sesizări privind încălcări ale legii, control şi dispunerea de măsuri. Orice persoană care vrea să sesizeze autorităţile cu privire la fapte contrare prevederilor legale este încurajată să o facă apelând 112, apelul unic de urgenţă.

Sursa: Prefectura Mureş

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.