Gunoaiele tronează în cimitire


Gunoaiele tronează printre morminte în cimitirul de pe strada Bradului. Locurile de veci sunt administrate de Parohia Ortodoxă din Târnăveni şi sunt invadate de resturi vegetale şi diverse deşeuri aruncate la întâmplare.
Pe lângă acestea, iarba crescută în urma ploilor, pe alocuri tăiată şi lăsată la voia întâmplării de mai mult timp, conferă un aspect jalnic acestui cimitir. Rudele celor decedaţi se străduiesc să întreţină mormintele celor dragi cu mari costuri. Cu toate că administrația locală a mai colectat gunoaiele mizeria, nepăsarea și furturile unor localnici fac din respectivul cimitir o adevărată groapă de gunoi.
Printr-un comunicat de presă, Primăria a explicat că acest cimitir este administrat de către Protopopiatul Ortodox din Târnăveni prin Consiliul parohial, care se îngrijesc de împrejmuirea terenului, de buna gospodărire şi conservare a bunurilor cimitirului, conform Regulamentului pentru organizarea şi funcţionarea cimitirelor parohiale şi mănăstireşti din cuprinsul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române. Primăria administrează doar cimitirul din zona plopilor, strada 22 Decembrie şi cimitirul din zona străzilor Crinului-Movilei.
Conform unui sondaj online realizat de portalul Tirnaveni.ro, 39 % dintre respondenți au declarat că aplicarea de amenzi ar fi o soluție pentru rezolvarea problemei, în timp ce alte 39 de procente consideră că implicarea bisericii este soluția pentru a scăpa de gunoaie. Nouă procente cred că împrejmuirea cimitirelor ar fi o variantă, iar 13 % sunt pesimiști considerând că nu mai există rezolvări pentru această problemă. 
Mircea BARBU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.