Guvernul a adoptat OUG pentru graţiere!Tinerii au ieşit în stradă!

Şi la Tîrgu Mureş au ieşit câteva zeci de tineri la Ceasul de flori din Piaţa Trandafirilor, după ce au aflat de decizia Guvernului. Au scandat lozinci împotriva Guvernului şi au strigat; Bucureşti nu uita,Mureşu-i de partea ta”, „La-nchisoare, nu la guvernare”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”. Câteva maşini au trecut claxonând în jurul pieţei,  puternic ovaţionate de protestatari. În Bucureşti, deasemenea mii de oameni protestează şi la această oră.

Motivul protestului spontan? În această seară, guvernul  a adoptat cele două ordonanţe privind  graţierea  şi modificările din Codul Penal şi din Procedura Penală. Ministrul Justiţiei Florin Iordache a anunţat că nu vor beneficia de graţiere cei condamnaţi pentru fapte de corupţie.

„Am adoptat proiectul de lege privind graţierile. Prioritar pentru noi e recuperarea prejudiciului. Nu intră aici violatorii sau criminalii. Cei care beneficiază de condiţii deosebite, câştigă o zi la 10 zile. Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot a CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Am aoptat Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor“, a declarat Florin Iordache.

Deasemenea a menţionat cele trei localităţi unde se vor construi penitenciare: Giurgiu, Deva şi Codlea.

„Cel de al treilea act normativ pe care l-am adoptat azi este o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 296 – Cod penal şi a Legii 235 – Cod de Procedură Penală.

„La abuz în serviciu, acea plângere prealabilă pe care cetăţenii au invocat-o  a fost eliminată. Cuantumul a rămas în valoare de 200.000 de lei. Ce e sub 200.000, nu e sancţionat penal dar paguba se recuperează“, a mai spus Iordache

Decizia Guvernului a stârnit revoltă pe reţelele sociale, sute de persoane ieşind în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde scandează „Hoţii“ şi „Ruşine să vă fie“ ,” Demisia „etc.

EM

Foto captură facebook
Sursa adev.ro/oknu0i

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.