Harghitenii, nepregătiți de iarnă!

iarnaLipsa depozitelor acoperite de material antiderapant din Harghita poate genera probleme în activitatea de deszăpezire, a avertizat săptămâna trecută directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„În Harghita nu dispunem de nici un depozit de material antiderapant acoperit. Nu avem, cu toate că au fost multe încercări şi s-au făcut liste de investiţii, dar tot timpul au primat alte lucrări. (…) Este foarte necesar, este un lucru elementar – de aici pleacă activitatea de deszăpezire. Când maşina încarcă materialul antiderapant, acesta trebuie să fie uscat, pe când noi avem 12 mormane descoperite, ţinem materialul în vânt, ploaie şi apar bulgări şi alte probleme”, a explicat în timpul şedinţei Cătălin Romanescu.
Acesta a adăugat că judeţul nu dispune nici de suficiente parazăpezi, din necesarul de 10 kilometri, fiind achiziţionaţi şi montaţi doar 3.1 km. Şeful Secţiei de Drumuri Naţional Harghita a mai spus că ar fi mai eficiente perdelele forestiere, care şi-au dovedit utilitatea în ţările occidentale.
Reţeaua de drumuri naţionale din Harghita are o lungime de 430 de kilometri, în teritoriu existând nouă baze de deszăpezire şi două puncte de sprijin. Deocamdată nu a fost finalizată procedura de licitaţie, întrucât a fost contestat câştigătorul, iar în situaţia în care va ninge, deszăpezirea va fi efectuată tot de firma care a câştigat iniţial, pe baza unor note de comandă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.