„HG privind UMF trebuie să intre în Guvern marţi”

UDMR aşteaptă decizia PDL privind introducerea unei hotărâri de guvern referitoare la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş în şedinţa Executivului de marţea viitoare, pentru a putea „continua mai departe acest drum împreună”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după şedinţa de marţi a coaliţiei. În acest sens, preşedintele PDL, Emil Boc, a cerut un răgaz de consultare în partid, iar liderii UDMR i l-au acordat, a declarat, pentru AGERPRES, Kelemen Hunor.

„Există o propunere de proiect de hotărâre de guvern cu o variantă care propune – aşa cum scrie în Legea învăţământului – înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară”, a precizat ministrul Culturii. Potrivit acestuia, altă variantă discutată este înfiinţarea departamentelor de medicină şi farmacie în limba maghiară. „Misiunea noastră fermă este să mergem pe Legea învăţământului – aşa cum scrie în lege – să se înfiinţeze prin hotărâre de guvern Facultatea de Medicină şi Farmacie (în limba maghiară – n.r.)”, a spus Kelemen. În acest context, el a arătat că marţea viitoarea hotărârea de guvern trebuie să intre în şedinţa Executivului, pentru a vedea dacă UDMR poate continua „mai departe acest drum împreună” cu PDL. „Aşteptăm decizia PDL. PDL a cerut un răgaz pentru o consultare în partid. Noi am spus că săptămâna viitoare, marţi, la şedinţa de guvern trebuie să intre hotărârea de guvern ca să putem continua mai departe acest drum împreună. Preşedintele Boc a promis că se va consulta în partid”, a afirmat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR va ieşi de la guvernare în cazul în care hotărârea de guvern nu va intra marţea viitoare în dezbaterea Executivului şi nu va fi adoptată, liderul Uniunii a explicat că decizia va fi discutată săptămâna viitoare. „Discutăm săptămâna viitoare ce vom face. Dar nu cred că va fi cazul, vorbim despre respectarea legii, nu despre altceva. Fostul prim-ministru Boc a cerut un răgaz de consultare în partid şi noi am spus că e OK – au fost ocazii când am cerut şi noi răgaz pentru consultare şi această consultare nu trebuie să dureze mai mult de câteva zile”, a mai arătat ministrul Culturii. Totodată, marţi, la şedinţa de coaliţie, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a spus că va susţine orice soluţie legală agreată de liderii coaliţiei, potrivit lui Kelemen. „Domnul premier Ungureanu a spus că el va susţine orice decizie legală pentru care coaliţia are o înţelegere”, a declarat Kelemen Hunor.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.