Horia Tecău a donat cărți elevilor din Băla și Tîrgu Mureș

Tenismenul Horia Tecău a participat în 15 și 16 decembrie 2016 la două evenimente ce au avut ca scop încurajarea lecturii în rândul copiilor din județul Mureș. A fost al doilea eveniment public, după lansarea oficială a cărții scrise de Horia Tecău, “Viața în ritm de tenis”, lansare ce a avut loc pe data de 12 decembrie la București.
Joi, 15 decembrie, Horia Tecău s-a întâlnit la sala de tenis a Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș cu sportivi care practică tenis la cluburile din oraș. Medaliatul cu argint la Rio 2016 le-a împărtășit copiilor aspecte din viața de sportiv profesionist, le-a vorbit despre începuturile sale în tenis și despre cum a ajuns să obțină marile succese. Horia Tecău a schimbat pe teren câteva mingi cu micii tenismeni, le-a oferit câte o carte și un autograf.
Vineri, 16 decembrie, Horia Tecău s-a întâlnit la Căminul Cultural din Băla cu peste 150 de copii din comună și din satele apropiate. Horia Tecău își trăiește pasiunea pentru sport, încercând mereu să își îndeplinească visurile. Succesul nu l-a schimbat, pentru că este conștient că nu succesul l-a făcut ceea ce este azi. Credința, efortul, educația pe care a primit-o în sport, precum și cea primită în familie reprezintă pilonii care l-au ajutat să se dezvolte într-un mod sănătos. Din “Viața în ritm de tenis”, volum apărut la Curtea Veche Publishing, cei mici au aflat cum primul sport practicat de Horia a fost, de fapt, înotul, cum a descoperit tenisul și a câștigat primul campionat național, cine au fost antrenorii lui, cum a fost experiența primului turneu de grand slam ori cea a Wimbledon-ului.
Cele două evenimente fac parte dintr-un proiect amplu inițiat de Asociația Curtea Veche în cadrul programului național de lectură “Cărțile copilăriei”, desfășurat în comunitățile agricole în parteneriat cu Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte minerale din România. Partener al evenimentelor din județul Mureș a fost compania Azotrans Tîrgu Mureș.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.