Hotel Brădet, unicat în Transilvania

Peter-FerencUnul din cele patru hoteluri ce alcătuiesc renumitul complex turistic al staţiunii Sovata, a fost reabilitat în totalitate. Este vorba de hotelul Brădet, amenajat potrivit normelor europene, sub denumirea Danubius Health Spa Resort Brădet şi a fost inaugurat la începutul săptămânii.

Hotelul Brădet a fost dat în folosinţă în 1983, alături de Sovata, Aluniş şi Făget. Complexul cuprindea 550 de camere, cu 1100 de paturi şi un centru de tratament. Potrivit Fülöp Nagy János, directorul general al SC. Balneoclimaterica SA. după o funcţionare de 30 de ani, reabilitarea hotelului a costat 7,5 milioane de euro şi a fost ridicat la categoria de patru stele plus. Hotelul Danubius Health Spa Resort Brădet are acces direct la bazinele cu apă sărată, la bazinele cu apă dulce, la cadă cu hidromasaj, baia de aburi, sauna şi la centrul wellness.”Consider că hotelul se adresează în primul rând turiştilor din ţară, dar primim cu drag oaspeţi de pretutindeni. Am convingerea că oaspetele din România nu se va mai duce în străinătate, dacă va găsi astfel de hoteluri precum cel pe care l-am inaugurat astăzi. Noi privim mai ales pe est, pentru că în turismul din est vedem viitorul, ceea ce nu înseamnă că occidentalii nu ar avea loc, dar până ce nu vom avea autostrăzi, turiştii din occident cam greu se încumetă la un drum de 10-12 ore, să zicem de la Budapesta la Sovata. Preferă să rămână la staţiunile din Ungaria. Deci, mizăm mai ales pe turiştii din est, din Moldova, Rusia şi Ucraina”, a declarat directorul general, citat de nepujsag.

 

Privelişte panoramică

 

Szoboszlai László, directorul de vânzări al Centrului Balneoclimaterica SA a subliniat că hotelul, situat la cel mai înalt punct al staţiunii Sovata, oferă o privelişte panoramică la etajul şapte, amenajat ca un nivel alcătuit din cinci apartamente. Numărul total al camerelor, 96, a scăzut la 88, dar oferă o privelişte de neuitat asupra localităţii.

 

Unic în Transilvania

 

Primarul Péter Ferenc a accentuat importanţa acestei investiţii în viaţa oraşului, cu atât

mai mult cu cât hotelul este unic în Transilvania, dar şi în România. Lucrările au fost executate de o firmă din localitate, asigurând locuri de muncă şi o calificare superioară unor muncitori din Sovata. „Hotelul Brădet face cinste oraşului”, a declarat primarul.(EM)

 

Sursa nepujsag

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.