Hyundai a atins pragul…

Hyundai i30… de un milion de unități produse la fabrica din Cehia

În luna mai 2013, o unitate din noua generație i30 a devenit autovehiculul cu numărul 1.000.000 produs de către Hyundai la fabrica sa din Nošovice, Cehia. Producția a demarat pe 3 noiembrie 2008, iar primul model auto care a trecut linia de asamblare a fost i30 (model 2008).

Hyundai a investit 1,2 miliarde euro în fabrica Hyundai Motor din Cehia (HMMC), unde producția de serie a fost demarată în toamna anului 2008, iar 15.500 de autovehicule au fost produse până la finalul lunii următoare. În septembrie 2009 a fost lansată o nouă linie de producție, cu scopul de a răspunde numeroaselor solicitări pentru modelele Hyundai ,,fabricate pentru Europa”. Până în 2010, producția anuală a atins 200.000 de unități. Ulterior, cererile clienților au continuat să crească, iar în 2011 a fost introdusă a treia linie. În 2012 fabrica a produs 300.000 de unitatea.

Cifra anuală de afaceri…

…HMMC este de 3,2 miliarde de euro, iar fabrica plătește salarii anuale în valoare de aproximativ 47 de milioane de euro. Aproape 3.500 de persoane au devenit angajați direcți ai fabricii și alte 7.000 de persoane sunt angajate la companiile furnizoare. Fabrica contribuie anual la suma de 1,3 miliarde de euro reprezentând valoarea componentelor achiziționate de către Hyundai din piața europeană.

Allan Rushforth, senior vicepreședinte și COO al Hyundai Motor Europa, a declarat: ,,Începând cu anul 2008 ne-am dezvoltat planurile de afaceri pentru a deveni o marcă cu adevărat <<europeană>>. Fabrica din Cehia se află la baza succesului nostru european, producând două dintre cele mai bine vândute modele din regiune și asamblând o unitate pe minut. Modele precum noul ix35 și noua generație i30 ne-au permis, în 2012, să atingem o cotă de piață record pentru piața europeană, de 3,5%.”

Pe măsură ce producția HMMC a crescut, fabrica a dezvoltat un rol mult mai important, propulsând Cehia drept a doua țară producătoare de mașini, per cap de locuitor, la nivel mondial. Este singura fabrică din domeniul auto care a primit ,,Premiul Național pentru Calitate”, titlu ce reflectă colaborarea fabricii cu furnizorii la cel mai înalt nivel de calitate.

Trei dintre principalii furnizori sunt localizați în apropierea fabricii, astfel traficul zilnic este degrevat de cele 200 de transporturi de camion. Alți 15 furnizori principali sunt localizați pe teritoriul Cehiei, unde 62% din componentele auto produse sunt dedicate noii generații i30.

La fabrica din Nošovice sunt produse monovolumul Hyundai ix20, SUV-ul compact ix35 și noua generație i30. Fiecare model auto a fost produs în Europa, dar totodată, a fost dezvoltat pentru piața europeană, la Centrul Tehnic Hyundai din Rüsselsheim, Germania.
Recent, Australia a devenit destinația cu numărul 60 unde se exportă noua generație i30 produsă în Cehia, alăturându-se unor zone precum Europa de Est, Africa, Caraibe și Oceania.

Fabrica din Nošovice și fabrica Hyundai din Turcia produc împreună 70% din autovehiculele Hyundai comercializate în Europa.

• Unitatea cu numărul 1.000.000 produsă la fabrica Hyundai din Cehia este un autovehicul i30
• Peste 10.000 de locuri de muncă generate prin punerea în funcțiune a facilității Hyundai
• Anual, Hyundai achiziționează componente în valoare de 1,3 miliarde euro de la furnizori europeni

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.