Idee deplasată în proiectul UDMR

stefan_somesanŞeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Ştefan Someşan, liderul Partidului Social Democrat (PSD) Târgu Mureş, a declarat vineri că obligativitatea învăţării limbii maghiare de către elevii români din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, prevăzută în proiectul de autonomie lansat de UDMR în urmă cu o zi, i se pare ciudată şi deplasată.

„Şi acum e prevăzut că, dacă un copil român doreşte să înveţe altă limbă, şcoala îi asigură posibilităţi. Dar ca să devină obligatoriu acest lucru, e o treabă chiar ciudată şi deplasată”, a declarat Ştefan Someşan.

În privinţa stabilirii ponderii inspectorilor în inspectoratele şcolare de pe raza regiunii respective, Someşan a precizat că şi acum în cadrul ISJ Mureş sunt angajaţi cinci inspectori de etnie maghiară şi un inspector şcolar general adjunct, iar angajarea acestora nu s-a făcut în funcţie de etnie.

El a arătat însă că, contrar prevederilor proiectului de autonomie, care subliniază că toţi inspectorii şcolari trebuie să cunoască limbile română şi maghiară, nu se poate emite pretenţia ca inspectorii de etnie română să cunoască limba maghiară. AGERPRES/

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.