Imagini inedite cu Sighișoara, premiate în Slovacia

turn sighisoaraLa începutul acestui an, Primăria municipiului Sighișoara a primit invitația de a participa pentru a treia oară la concursul internaţional de creaţie pentru copii „Patrimoniul Mondial în viziunea copiilor”. În ultimii doi ani (2011, 2012) elevii sighișoreni au participat la concurs alături de alte 13 țări, lucrările lor remarcându-se, iar în fiecare an sighișorenii primind Diploma de onoare. Astfel, în anul 2011 premiul a plecat către Gimnaziului de Stat ,,Miron Neagu”, iar în anul 2012 fotografiile elevilor de la Liceul ,,Joseph Haltrich”, instituţie de învăţământ la care profesor de educaţie plastică este Dorin Stanciu, au făcut senzație în Europa.

Succes în 2012

În fiecare an, elevii sighișoreni au trimis zeci de lucrări care surprindeau imagini inedite ale patrimoniului Sighișoarei văzut prin ochii lor.

În anul 2012, la începutul lunii februarie s-a primit invitaţia oficială din partea primarului oraşului Banska Stiavnika prin care municipalitatea a fost informată cu privire la detaliile organizatorice ale ediţiei a optsprezecea a acestei competiţii, finalizată în 31 mai 2012 printr-o expoziţie itinerantă în cadrul căreia s-a făcut jurizarea respectiv acordarea premiilor. Sighișorenii s-au mobilizat repede și au trimis 39 de lucrări, iar în total s-au acumulat 693 de lucrări ale copiilor cu vârste de până la 15 ani din 50 de şcoli 13 ţări (Albania, Azerbaijan, Cuba, Cehia, Letonia, Lituania, Malaiezia, Muntenegru, Polonia, România, Ucraina, Ungaria şi Solvacia). Lucrările au fost prezentate în cadrul unei expoziţii amenajate în Oraşul Banska Stiavnica din Slovacia, sub auspiciile Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu.

Diploma a fost transmisă Primăriei la începutul acestui an împreună cu felicitări din partea organizatorilor.

Istrate Manu

print
0 comments on “Imagini inedite cu Sighișoara, premiate în Slovacia
  1. Meritul din pacate nu apartin lui Dorin Stanciu. Ca si in anul precedent elevii care au participat cu lucrari au fost coordonati de mine. In anul scolar 2011-2012 profesor la gimnaziul lic. Joseph Haltrich al elevilor care au trimis lucrari onorand invitatia primariei ca si in anul precedent 2010-2011 cand am facut acelasi lucru pentru Scoala Gimnaziala Miron Neagu am fost eu. As dor sa se faca rectificarea de cuviinta mai ales ca am fost singurul dintre profesorii de arta plastica din municipiu al caror elevi au concurat. Felicitari elevilor mei! Deasemenea promit ca si in editia de anul acesta sa trimit lucrari ale elevilor mei de la scoala unde activez in prezent.

  2. Nelu Roman spune:

    Felicitari Dane! Nu e prima oara cand se "greseste" in felul asta. Regretabil e faptul ca cel care s-a pomenit cu "laurii" pe cap, desi stia ca nu-i apartin, a tacut ca…pestele (romanesc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.