Imagini inedite cu Sighișoara, premiate în Slovacia

turn sighisoaraLa începutul acestui an, Primăria municipiului Sighișoara a primit invitația de a participa pentru a treia oară la concursul internaţional de creaţie pentru copii „Patrimoniul Mondial în viziunea copiilor”. În ultimii doi ani (2011, 2012) elevii sighișoreni au participat la concurs alături de alte 13 țări, lucrările lor remarcându-se, iar în fiecare an sighișorenii primind Diploma de onoare. Astfel, în anul 2011 premiul a plecat către Gimnaziului de Stat ,,Miron Neagu”, iar în anul 2012 fotografiile elevilor de la Liceul ,,Joseph Haltrich”, instituţie de învăţământ la care profesor de educaţie plastică este Dorin Stanciu, au făcut senzație în Europa.

Succes în 2012

În fiecare an, elevii sighișoreni au trimis zeci de lucrări care surprindeau imagini inedite ale patrimoniului Sighișoarei văzut prin ochii lor.

În anul 2012, la începutul lunii februarie s-a primit invitaţia oficială din partea primarului oraşului Banska Stiavnika prin care municipalitatea a fost informată cu privire la detaliile organizatorice ale ediţiei a optsprezecea a acestei competiţii, finalizată în 31 mai 2012 printr-o expoziţie itinerantă în cadrul căreia s-a făcut jurizarea respectiv acordarea premiilor. Sighișorenii s-au mobilizat repede și au trimis 39 de lucrări, iar în total s-au acumulat 693 de lucrări ale copiilor cu vârste de până la 15 ani din 50 de şcoli 13 ţări (Albania, Azerbaijan, Cuba, Cehia, Letonia, Lituania, Malaiezia, Muntenegru, Polonia, România, Ucraina, Ungaria şi Solvacia). Lucrările au fost prezentate în cadrul unei expoziţii amenajate în Oraşul Banska Stiavnica din Slovacia, sub auspiciile Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu.

Diploma a fost transmisă Primăriei la începutul acestui an împreună cu felicitări din partea organizatorilor.

Istrate Manu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.