Impozit pariuri sportive online – aici ai totul explicat de la A la Z

1

 

Dacă ai retras bani de la casele de pariuri sportive online licențiate în România, trebuie să declari sumele încasate la Agenția Națională de Administrare Fiscală. În continuare îți voi explica cum trebuie să procedezi, cum poți să-ți calculezi impozitul datorat și cum trebuie completată declarația nr. 200 de la ANAF.

Legea jocurilor de noroc online a fost modificată în anul 2015 și de atunci, noile reglementări au determinat schimbarea multor aspecte ale acestui fenomen.

Cine plătește impozit la pariuri?

Orice persoană care a efectuat cel puțin o retragere de la un operator de jocuri de noroc online trebuie să plătească impozit către Statul român, indiferent dacă a făcut sau nu profit.

Veniturile obținute la agențiile de pariuri de cartier (stradale) nu trebuie să facă nici un efort în acest sens, deoarece operatorul este obligat să oprească impozitul cuvenit înainte de înmânarea câștigurilor.

Care sunt pragurile de impozitare?

Impozitul se plătește individual per retragere și nu pe totalul încasat într-o anumită perioadă de timp, după cum urmează:

  • Pentru retragerile de până la 66.750 RON se percepe impozit 1% din suma retrasă;
  • Pentru retragerile cuprinse între 66.751 RON şi 445.000 RON, se plătește impozit 667.5 RON + 16% din suma care depăşeşte 66.750 RON;
  • Pentru retragerile de peste 445.000 RON se plătește 61.187.5 RON + 25% din suma care depăşeşte 445.000 RON;

Practic, dacă nu ai avut nici o retragere mai mare de 66.750 RON (adică aproximativ 15.000 de Euro) vei plăti numai 1% din valoarea fiecărei retrageri în parte. În condițiile în care în alte state membre ale Uniunii Europene, impozitele echivalente pot ajunge până la 40%, ne putem considera norocoși pentru că trăim în România.

Cum trebuie să procedez pentru a plăti impozitul?

2

Trebuie să descarci declarația 200 de la ANAF și să o completezi. În primul rând, trebuie să treci o serie de date din buletin, apoi să specifici activitatea din care ai obținut aceste venituri și în final, să specifici fiecare retragere efectuată în parte.

În dreptul sumei retrase, trebuie trecut Codul de identificare fiscală și numele companiei care deține casa de pariuri online în cauză. De exemplu, dacă ai retras bani de la casa de pariuri online Sportingbet, va trebuie să menționezi codul: 35109575 și denumirea oficială: Headlong Limited. Codurile și denumirile oficiale ale tuturor operatorilor de jocuri de noroc online din România pot fi găsite pe site-ul oficial al ONJN.

Dacă nu ai o evidență clară a retragerilor efectuate, solicită lista completă chiar de la operatorul tău, care este obligat să îți furnizeze toate aceste informații.

Asigură-te că depui lista înainte de termenele oficiale stabilite de ANAF cu privire la depunerea acestei declarații!

Ce se întâmplă dacă nu mă conformez?

Dacă nu respecți procedura și nu te încadrezi în termenul stabilit, vei primi o amendă între 50 și 500 RON și vei fi silit să plătești atât impozitul datorat, cât și penalitățile aferente acestuia.

Toate casele de pariuri online licențiate în România sunt obligat să furnizeze în timp real toate aceste date către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, așa că nu vei putea să fentezi acest impozit sub nici o formă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.