Impozite majorate la Miercurea Ciuc

C impoziteConsiliul Local Miercurea Ciuc a hotărât creşterea, în medie, cu 8% a impozitului pe clădiri şi maşini în anul 2014, decizia fiind luată întrucât în ultimii trei ani nu s-a operat o majorare în acest sens.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat săptămâna trecută că decizia a fost luată întrucât era nevoie de o ajustare cu rata inflaţiei şi nu are legătură cu o eventuală decizie a Guvernului privind majorarea taxelor şi impozitelor locale.
„În ultimii trei nu am majorat impozitele şi calculând cu rata inflaţiei am decis să indexăm impozitele pe clădiri şi pe maşini. Nu am majorat cu 20%, aşa cum ne era permis, ci cu o sumă modică”, a spus Antal Attila.
El a precizat că la acest nivel al impozitelor „se poate menţine gospodărirea oraşului în limite normale”, dar nu a exclus o nouă majorare dacă descentralizarea anunţată de Guvern nu va fi însoţită şi de fonduri suficiente.
„Deocamdată nu luăm în calcul o nouă majorare, dar nu se ştie ce se va întâmpla cu pachetul de descentralizare. Dacă va trebui să susţinem financiar şi alte instituţii şi nu vom avea bani nu este exclus să se mai facă anumite ajustări”, a conchis Antal Attila.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.