În direct cu CL

Pentru prima dată în acest an, aleșii reghineni s-au întâlnit în mod oficial în ședința ordinară a Consiliului Local. Întâlnirea s-a desfășurat săptămâna trecută, 26 ianuarie de la ora 16.00, la sediul Primăriei municipiului Reghin, și a avut pe ordinea de zi 14 proiecte de hotărâre, o informare a Serviciului Public de Asistență Socială asupra activității desfășurate de asistenții personali, raportul Serviciului Public de Asistență Socială privind serviciile și activitatea mediatorului sanitar, derulată în perioada noiembrie 2011- decembrie 2011 și nelipsitul punct de diverse.

În direct

Ședința a fost transmisă în direct de postul local de televiziune. Cei care s-au așezat în fața televizoarelor au văzut că aleșii lor votează un prim proiect de hotărâre, care presupunea constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local, prin pierderea calității de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales, a domnului Horea Gheorghe. Acesta a fost exclus din PD-L Reghin anul trecut, motivele înscrise în documente făcând referire la absențele domniei sale de la ședințele de Consiliu și la părerile exprimate în presa locală, păreri care se pare că nu concordă cu liniile ideologice ale formațiunii din care făcea parte la data respectivă. Cert este că deși excluderea a fost contestată, ea a rămas în picioare.
În concluzie, domnul Horea a lăsat locul în Consiliul Local următorului supleant înscris pe lista de candidați a PD-L Mureș, Organizația Locală Reghin. Este vorba de domnul Petrovan Vasile Ioan, care a și depus jurământul în fața noilor săi colegi.

Banii

Celelalte 12 puncte ale ordinii de zi au avut în vedere, printre altele, impozitele și taxele locale, tarifele de bază la chiriile pentru spațiile cu altă destinație decât cea de locuințe, aprobarea listei de repartizare a locuințelor pentru tineri destinate închirierii, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii unui contract de parteneriat între Consiliul Local al municipiului Reghin și AS FCM Viitorul Reghin.
Acest ultim proiect, care viza aprobarea unei sume de bani pentru echipa feminină de fotbal a fost amânat pentru o viitoare ședință.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.