În Harghita, viteza ucide în weekend

accidentCele mai multe accidente rutiere înregistrate în Harghita se produc la sfârşitul săptămânii şi au ca principală cauză viteza excesivă, arată o analiză realizată de Serviciul Poliţiei Rutiere, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Luni, ziua cea mai sigură

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că cele mai multe dintre accidentele rutiere din judeţ se produc sâmbăta şi duminica şi cele mai puţine în ziua de luni.
„Potrivit analizei Poliţiei Rutiere Harghita, de la începutul anului, cele mai multe accidente rutiere, respectiv 35, s-au produs în zilele de sâmbătă şi duminică. Cele mai puţine au avut loc în ziua de luni şi numărul creşte pe măsură ce ne apropiem de sfârşitul săptămânii”, a spus Gheorghe Filip.
Acesta a mai precizat că cel mai mare număr de accidente, respectiv 20, s-au produs, de la începutul anului, pe drumurile comunale şi judeţene, pe locul doi situându-se DN 13 A, Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc. În ceea ce priveşte intervalul orar în care se înregistrează cele mai multe evenimente rutiere, acesta este 14:00 – 18:00.
Gheorghe Filip a subliniat că numărul de accidente rutiere care au avut loc în Harghita, de la începutul anului, este în scădere, fiind înregistrate 711 evenimente de acest gen, faţă de 828 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai puține accidente

Datele statistice mai arată că, de la începutul anului s-au produs 100 de accidente grave, în scădere cu 20 faţă de perioada similară a lui 2012, în care şi-au pierdut viaţa nouă persoane, 115 au fost rănite grave şi 50 au suferit leziuni uşoare. Totodată, s-au înregistrat 141 de accidente uşoare, soldate cu 179 de răniţi şi 470 de accidente din care au rezultat doar pagube materiale.
Principalele cauze care au dus la producerea de accidente sunt viteza excesivă, depăşirile neregulamentare, circulaţia pe contrasens, traversarea neregulamentară dar şi încălcarea regulilor de circulaţie de către biciclişti şi căruţaşi.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.