În jur de 30 de turişti evacuaţi de la SPA-ul unui hotel din Sovata după izbucnirea unui incendiu

danubius

În jur de 30 de turişti au fost evacuaţi, joi, din zona SPA şi de la parterul unui hotel din Sovata, după izbucnirea unui incendiu, cel mai probabil la una dintre saune.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş, căpitan Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES că incendiul a fost semnalat la ora 10,36, iar la faţa locului s-a deplasat o autospecială cu apă şi spumă aparţinând punctului de lucru al ISU din Sovata.

‘La locul solicitat s-a deplasat o autospecială cu apă şi spumă, iar de la Târgu Mureş a plecat o altă autospecială cu apă şi spumă aparţinând SAS. În momentul ajungerii la faţa locului s-a constatat existenţa fumului la subsolul şi parterul hotelului, toate persoanele fiind evacuate. S-au luat măsuri de ventilare a spaţiilor, iar în acest moment echipajele de intervenţie încearcă să stabilească sursa degajării fumului’, a declarat căpitanul Virag.

Directorul Hotelului Danubius, Andrei Rusu, a declarat pentru AGERPRES că incendiul a izbucnit ‘din cauza unui client care a turnat prea multă apă pe soba din saună, deşi regulamentul intern interzice acest lucru’.

‘Focul nu a apucat să se extindă ca urmare a intervenţiei personalului nostru. A fost nevoie de evacuarea a circa 30 de persoane, toată lumea este calmă şi nu au fost incidente. Acum totul este sub control, zona este închisă momentan, urmează să aerisim şi oamenii îşi vor putea relua relaxarea la SPA. În afară de zona saunei, tot perimetrul este funcţional, fiindcă partea de piscine este utilizabilă’, a precizat Andrei Rusu.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.