În lupta pentru Autostrada Tîrgu Mureș – Iași s-a câștigat prima bătălie

 

După ce un grup de iniţiativă din societatea civilă a organizat un eveniment de amploare în luna septembrie pentru a atrage atenția autorităţilor centrale cu privire la importanţa realizării autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, dar și după ce s-a inițiat un proiect de lege privind învestirea Guvernului cu construcţia obiectivului de investiţii „Autostrada Ungheni – Iaşi -Târgu Mureş”, iată că apar primele afecte.

Proiectul de lege privind demararea lucrărilor pentru Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni a fost avizat pozitiv de Comisia pentru buget şi finanţe din cadrul Senatului României, a anunțat deputatul PMP, Constantin Codreanu.

Potrivit proiectului, autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, numită şi „Autostrada Unirii” va avea o lungime de 320 de kilometri și va cuprinde trei tronsoane: Târgu Mureş – Ditrău, Ditrâu – Târgu Neamţ și Târgu Neamţ – Ungheni. Viteza medie de deplasare pe traseu va fi de 100 kilometri la oră, diminuând cu circa 40% traficul prin zonă în orele de vârf.

Costurile de realizare a autostrăzii sunt estimate la peste 4 miliarde de euro, fiind, de altfel, cea mai scumpă autostradă din România.

 

Cristina Vancea, sursa timpulmd.

print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.