Încă o finanțare riscă să se ducă pe apa sâmbetei! „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Mureş” e blocat în trei licitații

Sistemul este nefuncțional din cauză că trei licitații sunt în desfășurare, iar o licitație a fost anulată anul trecut din cauză că nu s-a prezentat niciun ofertant.  Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, speră ca de această dată licitațiile să se finalizeze, mai ales că se apropie termenul în care se poate pierde finanțarea dacă sistemul nu pornește.

Am cerut cu câteva luni în urmă de la Ministerul de resort să ne aprobe să urmăm delegarea de gestiune nu prin modalitatea de concesionare, ci prin servicii, deci să încheiem contracte de servicii. Această modalitate este mult mai simplă, de aceea am cerut această aprobare, ca să putem să ne încadrăm în termenul de 31 decembrie 2018. Săptămâna trecută ne-a fost transmisă aprobarea.”

În cazul în care „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Mureş” nu va fi finalizat în proporţie de 100% până la data de 31 decembrie 2018, Consiliul Judeţean Mureş ar putea fi obligat să restituie suma de 42 de milioane de euro, contribuția Uniunii Europene la proiect.

 

rtm

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.