Încă un pas spre deschiderea muzeului de la castel

Csibi Attila Zoltán, primarul orașului Sângeorgiu de Pădure, a semnat în 14 februarie un contract cu AFIR, (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale cu sediul la Alba Iulia), pentru finanțarea noului muzeu, ce va fi amenajat în cele cinci camere de la etajul castelului Rhédey.

În castel există expoziții și în momentul de față, de pildă camera etnografică, machetele clădirilor renumite din ținutul secuiesc, camera memorială a satului Bezidul Nou, expoziții ce vor fi întregite cu expoziția inițiată de istoricul Kinda István despre istoria familiei Rhédey .

Un accent deosebit va fi pus pe personalitățile familiei cu legături strânse cu Casa Regală a Angliei, cu orașul Sângeorgiu de Pădure, deasemenea vor fi detalii despre construirea castelului și despre Rhédey Klaudia. ”Consider că mai ales copiilor noștri va fi de un real folos muzeul în cunoașterea istoriei noastre, căci e o mai bună experiență să pășești în ”căminul ”familiei Rhédey, decât să citești din cărți despre istoria noastră”, a subliniat primarul Csibi Attila Zoltán.

Potrivit comunicatului Primăriei din Sângeorgiu de Pădure, partea cea mai grea a realizării acestui muzeu va fi procurarea obiectelor de uz casnic și a mobilierului de epocă, demers în care va ajuta Muzeul Județean Mureș prin împrumutarea lor pe termen lung.
EM
Sursa maszol

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.