Încălzește inteligent spațiile mici! Cu sobele pe lemne de la Șeminee Sibiu

 

Modalitatea de încălzire a locuinței ne poate da uneori bătăi de cap, mai ales când nu avem la dispoziție spațiul necesar pentru montarea unei centrale corespunzătoare sau și atunci când nu suntem racordați la gazul curent. Și care ar fi soluția? În acest caz trebuie să apelăm la sobele clasice care se încadrează chiar și în spațiile mici, încălzesc rapid un astfel de spațiu, și foarte important, nu consumă foarte mult combustibil.

Spațiile mici, cum ar fi birourile construite într-o anexă sau poate chiar casele de vacanță de la munte în care avem un spațiu relativ mic care trebuie încălzit, ne dau mai mereu bătăi de cap când trebuie să ne gândim la alegerea sursei de încălzire, o alegere care să fie potrivită pentru noi. Lucrul cert este că nu avem nevoie de o centrală tip șemineu sau o centrală pe gaz care, prin puterea ei calorică, să încălzească acest spațiu și astfel s-ar irosi banii pentru achiziționarea acesteia și a celorlalte materiale în încercarea de a încălzi spațiul respectiv.

În general, pentru spațiile mici și medii ne folosim de sobele pe lemne cu ajutorul cărora putem încălzi un spațiu de la 50 la 150 de metrii pătrați. În cazul în care spațiul pe care trebuie să îl încălzim este format din mai multe camere, atunci temperatura nu o să fie aceeași în toată locuința dacă folosim ca sursă de căldură o singură sobă. Aceste tipuri de sobe pot fi produse din mai multe materiale printre care amintim de clasicele sobe din fontă și sobele mai moderne din fontă și oțel cu șamontă. Aceste două tipuri de sobe au în principal doar diferențe de design, fiind reprezentate de randamentul oferit de fiecare tip de sobă în parte.

În plus, trebuie menționat că o sobă pe lemne creează în spațiul în care este amplasată o atmosferă și o ambianță unică. O amplasare bine gândită poate face din camera respectivă, deși spațiul nu este foarte mare, o adevărată zonă de relaxare, în care poți să muncești cu spor. Poți să te relaxezi cu o cană mare de ceai aromat în mână și să asculți cum trosnesc lemnele în sobă.

Fie că spațiul pe care trebuie să îl încălzești te face să îți dorești o sobă, sau amintirea anilor petrecuţi la bunici te-au trimis cu gândul la şeminee pe lemne şi vrei să îţi construieşti unul, echipa Şeminee Sibiu este mereu gata să te ajute. Şeminee Sibiu este cel mai mare site de şeminee din România, având un stoc de peste 6000 de seminee ieftine, dar de calitate, şi accesorii, la cele mai bune preţuri: de la şeminee pe lemne, clasice sau moderne, la termoșeminee care se pot conecta la sistemul de încălzire al casei, la sobe pe lemne, focare semineu, uşi de şemineu, plăci silicat de calciu profesionale pentru construirea unui șemineu de calitate și multe alte accesorii.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.