Incendiu de pădure la Lunca Bradului – update

Un incendiu a izbucnit astăzi în localitatea Lunca Bradului, iar din primele informații se pare că există pericolul de extindere într-o zonă împădurită. Un echipaj de pompieri la Deda a ajuns la fața locului și lucrează la stingerea lui, iar un alt echipaj plecat de la Reghin se află acum în drum pentru a ajuta la intervenție. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, locotenentul Liviu Danciu spune că deja a vorbit cu primarul de la Lunca Bradului, iar situația pare să fie sub control:

Din ce am vorbit cu primarul, incendiul se pare că este în pădure, dar nu pe o suprafață foarte mare, ci undeva la 500 de metri pătrați. Lunca Bradului nu este în zona noastră de competență, ci intervin de obicei cei de la Deda, dar în această situație am trimis și noi un echipaj de la Reghin, iar acum așteptăm să ajungă acolo și să ne dea mai multe date. Primarul ne-a spus că a ajuns echipajul de la Deda, că lucrează pentru stingerea incendiului și ne-au spus că situația este sub control.

Tot din primele informații primite de la primar, se pare că incendiul nu amenință deocamdată zona locuită a localității, ci pericolul ar fi ca focul să se extindă spre pădure. Vom reveni cu detalii.

Update:

Cu ajutorul pompierilor de la Reghin incendiul a fost stins, iar deocamdată pericolul a fost înlăturat. Totuși, autoritățile atrag atenția că din cauza secetei, în cazul apariției de noi incendii, acestea s-ar putea extinde mult mai rapid.

C.H.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.