Incendiul din Călimani a fost localizat

incendiuŞeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ‘Horea’ al judeţului Mureş, col. Dorin Oltean, a declarat, vineri, că cei peste 100 de oameni care au fost mobilizaţi încă de joi după amiază în Munţii Călimani au reuşit să localizeze incendiul izbucnit la Vârful Mare şi Vârful Mic. ‘Efectivele prezente acolo au lucrat toată noaptea cu ajutorul unor TAF-uri şi al drujbelor şi au reuşit să creeze benzi de protecţie pentru a împiedica propagarea incendiului. Astăzi, (vineri, n.r.) în jurul orei 10,00, este aşteptat un elicopter de la Bucureşti, care va fi dirijat spre Ibăneşti Pădure, unde va fi alimentat cu apă şi praf pentru stingerea incendiului’, a precizat Dorin Oltean.

Potrivit ISU Mureş, în Munţii Călimani, în ultimele două zile, au izbucnit două incendii, la Vârful Pietrosu, la cota 2100 metri, iar al doilea, de o amploare mult mai mare, s-a înregistrat la Vârful Mic şi Vârful Mare, între Ibăneşti şi Răstoliţa, pe mai bine de 10 hectare. Incendiul de la Vârful Mic şi Vârful Mare a cuprins pădurea, în urmă cu o zi flăcările depăşeau 20 de metri, şi a fost semnalat de un echipaj de pe elicopterul SMURD Târgu Mureş care se deplasa la o intervenţie medicală.

Joi după amiază, şeful ISU Mureş, col. Dorin Oltean, şi prefectul judeţului, Alexandru Petru Frătean, s-au deplasat în cele două zone afectate de incendii cu un elicopter aparţinând Inspectoratului General al Aviaţiei.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.