Încep lucrările în Luduș

Anunțul nu este valabil și pentru constructori

Anunțul nu este valabil și pentru constructori

În luna ianuarie s-au întâlnit la Primăria orașului Luduș reprezentanții entităților care sunt angrenate în realizarea unui proiect de mare anvergură pentru reabilitarea rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră în oraș. Au fost prezenți constructorul-IZOREP Tîrgu-Mureș, proiectantul – AECOM Tîrgu-Mureș, beneficiarul- AQUASERV și Primăria orașului.

3 șantiere importante

Cu o mică întârziere față de cele planificate în luna ianuarie, lucrările la proiectul de reabilitare a canalizării menajere au început în cursul săptămânii trecute în cartierul Gheja pe strada Lungă (1500 m). Întârzierea față de programul anunțat se datorează unor neconcordanțe între cele prevăzute în proiect, realitățile din teren și organizarea de șantier care presupune asigurarea unei logistici elaborate, spune city managerul Sorinel Tripon. Acesta precizează că proiectul are prevăzută finalizarea la sfârșitul anului 2015. Conform protocolului încheiat între beneficiari și constructor s-a stabilit deschiderea mai multor fronturi de lucru cu emiterea autorizațiilor de spargere a carosabilului în mod succesiv, astfel încât să se limiteze efectele negative pentru riverani. De altfel, s-au stabilit variante de drum ocolitoare și semnalizarea corespunzătoare a acestora. Cartierul va fi canalizat aproape în întregime și Primăria își cere scuze pentru eventualul disconfort creat de șantier. După Gheja, urmează străzile N. Grigorescu, Brusturului, Pajiștei și Grădinilor.
Un alt șantier se deschide la Bazinul de înot didactic, acolo unde lucrările au fost întrerupte o perioadă de timp. Termenul de finalizare este luna august, după care se vor face amenajările necesare pentru punerea în funcțiune. Urmează să se analizeze utilitatea și mai ales eficiența economică a acestei investiții.
Străzile canalizate din Gheja se vor racorda direct la noua Stație de epurare care va fi dată în funcțiune în cursul lunii viitoare, după cum afirmă Sorinel Tripon.
Șeful de cabinet al primarului Cristian Moldovan, Liviu Botezan spune că toate aceste lucrări sunt de mare importanță pentru oraș și, ca atare, Primăria va monitoriza cu atenție calitatea lucrărilor efectuate.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.