Încep proiecțiile de filme documentare creative KineDok powered by One World Romania în Târgu Mureș

Marţi,18 iulie, programul KineDok powered by One World România începe seria proiecțiilor de filme documentar în J’ai Bistrot din Târgu Mureş. De la ora 20:00 în grădina J’ai Bistrot va fi proiectat filmul documentar „Doar  răsuflare”, un film premiat la Gopo pentru Cel mai bun film românesc,  regizat de  Monica Lăzurean-Gorgan.

„Doar o răsuflare” explorează natura profund contradictorie a iubirii în viața de familie. Filmul urmăreşte 7 ani din viaţa unei familii din Copşa Mică, România. Viaţa conjugală a lui Dobrin alături de soţia sa Lia şi de cei trei copii ai lor este evidenţiata însă şi de credința puternică pe care bărbatul familiei o are în Dumnezeu. O conexiune spirituală pe care acesta o pune în evidenţă ori de câte ori are ocazia. O dată ce timpul îşi spune cuvântul, copiii devin adulţi iar confruntările familiei Sircea cu transformările ecologice, sociale şi economice ale universului în care aceştia trăiesc ajung să fie depăşite datorită forţei lor interioare manifestată prin iubirea față de familie.

Premii și festivaluri 

2017 – Premiul Gopo pentru Cel  mai bun documentar românesc

2017 – Festival International de Programmes AudioVisuels

2016 – Astra Film Festival, Best Romanian Documentary Award

2016 –  Sarajevo Film Festival, Heart Of Sarajevo, Best Documentary Award

2016 –  Message to Man International Film Festival

2016 –  Vilnius International Human Rights Documentary Film Festival

2016 –  CinéDOC International Documentary Film Festival

Aceasta este prima proiecţie dintr-o serie de şase, ce vor avea loc la J’ai Bistrot în două etape: în luna iulie şi în luna octombrie. Proiecţiile  fac parte din KineDok, un program internaţional de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. KineDok este organizat în România de Asociaţia One World Romania. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă  pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență. 

J’ai Bistrot vă invită să vizionați filme documentare creative, dupa următorul program:

Doar o răsuflare                                                   20:00 18.07.2017

Turism!                                                               20:00 25.07.2017

Ceață peste râu                                                   20:00 01.08.2017

Ordine de sus &Aceia                                     20:00 03.10.2017

Cinema, Mon Amour                                     20:00 10.10.2017

Unchiul Tony, Trei Proști și Serviciul Secret         20:00 17.10.2017

…………………………………………………………………………..

ORGANIZATOR LOCAL: J’ai Bistrot Târgu Mureș

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE:  oneworld.ro | kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Centrul Național al Cinematografiei

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.