Începând de azi, mureșenii pot depune cererile de finanţare a proiectelor de procesare și marketing agricol

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte, din 1 august, cereri pentru finanţarea proiectelor de investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, program cu un buget de 70 de milioane de euro.

În Ghidul solicitantului se precizează, între altele, că un proiect poate prevedea investiţii în mai multe puncte de lucru, cu condiţia ca acestea să fie situate în cadrul aceleiaşi regiuni.

Solicitanţii eligibili pentru finanţare sunt întreprinderile care realizează în mediul urban sau rural investiţii iniţiale pentru procesarea şi marketingul produselor agricole, în vederea obţinerii de produse neagricole în sectoarele de activitate economică eligibile.

Activităţile eligibile pe această linie de finanţare din domeniul industriei alimentare cuprind, între altele, fabricarea produselor de morărit, a amidonului şi a produselor din amidon, fabricarea produselor lactate, fabricarea îngheţatei şi a altor produse asemănătoare îngheţatei, cum este sorbetul, fabricarea băuturilor ca de exemplu fabricarea berii artizanale.

Depunerea proiectelor se va realiza on-line prin intermediul modului de pe portalul AFIR, www.afir.info.

Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii au la dispoziţie Ghidul Solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenţiei, www.afir.info, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în pagina dedicată respectivei submăsuri.

Alocarea pentru sesiunea 2017 în valoare de 70 de milioane de euro este împărţită astfel: 49 de milioane de euro pentru dezvoltarea şi modernizarea unor capacităţi de procesare şi comercializare a unor produse agricole şi 21 de milioane de euro pentru crearea de noi unităţi de procesare a produselor agricole.

Cristina Vancea 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.