Începe marele proiect

DSC04911La mijlocul lunii ianuarie la Primăria orașului Luduș s-au întâlnit principalii factori de decizie care sunt angrenați într-un proiect de mare anvergură pentru reabilitarea rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră în Luduș și Iernut, lucrarea fiind licitată la pachet pentru ambele orașe. Pentru deschiderea lucrărilor de reabilitare a rețelelor amintite au fost prezenți Liviu Botezan, Sorinel Tripon, Daniel Șofron, Kis István, Liviu Popa și Gelu Puia din partea beneficiarului, Primăria orașului; Claudiu Hădărău, Ioan Petrea și Ordog Csaba din partea IZOREP Tîrgu Mureș – constructorul; Ioan Izrăilă, Paul Baciu și Ioan Grama de la AECOM Tîrgu Mureș – proiectantul și Torzsok Șandor, Szilagy Zoltan, Gelu Oaneș, Liviu Todoran și Floarea Pop de la Aquaserv Luduș și Iernut.

Sarcini precise, grafic de lucrări

Sorinel Tripon spune că întâlnirea a constituit practic deschiderea oficială a operațiunilor tehnice, s-a prezentat planul de acțiune a lucrărilor de reabilitare care se derulează pe parcursul a 20 de luni, o investiție de 26 milioane de lei, adică șase milioane și ceva de euro numai pentru Luduș. Cea mai mare parte a banilor sunt asigurați din fonduri europene, Primăria contribuind cu 2% din sumă, adică 520.000 lei.
Gelu Oaneș a dat câteva amănunte tehnice despre proiectul care cuprinde reabilitarea a 8500 m.l. de rețea de apă, 19.000 m.l. de canalizare, construirea a două stații de repompare a apelor uzate în Gheja, două pe strada Grigorescu și o stație de repompare a apei potabile pe strada Turzii.
Directorul ADP și APL, Daniel Șofron ne-a precizat că Aquaserv este entitatea prin care se derulează proiectul, fiind și firma de consultanță care face legătura între beneficiar, executant și cel care derulează proiectul.
Consilierul Liviu Botezan a amintit celor prezenți că în oraș au fost probleme la derularea altor proiecte (strada Eminescu și Mărășești) și nu vrea să se facă niciun rabat de la calitate.
Oficial, lucrările încep la 1 martie în zona centrului vechi cu străzile A. Iancu, Dealului, Mică, Turzii și Republicii, după care urmează și alte străzi.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.