Începe stresul la Bac

Azi, luni, 2 iulie, încep probele grele ale examenului de bacalaureat. Dacă până săptămâna trecută absolvenții ciclului liceal au fost într-o oarecare relaxare deoarece până acum s-au desfășurat probele de competențe, unde era practic imposibil ca cineva să nu treacă examenul, de astăzi începe greul. Prima probă scrisă de la Bacalaureat 2012 este la limba şi literatura română. Elevii au de rezolvat trei subiecte consistente: primul constă în rezolvarea a unui set de întrebări de limbă și comunicare pe baza unui text dat (fragment epic, liric sau dramatic), subiectul doi reprezintă realizarea unui text argumentativ creativ pe baza unui citat dat, iar a treia probă constă în realizarea unui eseu având la bază operele studiate în cei patru ani de ciclu liceal.

Pe 3 iulie se va desfăşura proba scrisă de limba şi literatura maternă, iar pe 4 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului. Ultima probă se va desfășura pe 6 iulie şi este proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, iar în 9 iulie, între orele 8,00 şi 12,00, se pot depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale. În județul Mureș s-au înscris la examenul de Bacalaureat 4.146 de elevi care au absolvit promoţia 2011-2012 şi 988 de absolvenţi din seriile anteriore. Examenul este supravegheat de 780 de profesori, iar lucrările vor fi corectate de circa 1.000 de profesori examinatori. Toate examenele sunt supravegheate video.

Rezultatele examenului, subiectele la fiecare probă pentru fiecare județ în parte le puteți viziona pe adresa www.edu.ro și www.edums.ro.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.