Începe Târgul de Arte şi Meserii la Tîrgu Mureş

Primăria Tîrgu Mureş în colaborare cu Universitatea Cultural Ştiinţifică, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Liceul Tehnologic Gheorghe Şincai a dat startul celei de-a cincea ediţii a Târgului de Arte şi Meserii. 12 unităţi de învăţământ şi mai mulţi agenţi economici vor participa la această ediţie, care are drept tematică profilul mecanic. Timp de trei zile liceele de profil din Tîrgu Mureş îşi vor prezenta oferta. „Primăria Tîrgu Mureş susţine orice proiect menit să aducă la loc de cinste meseriaşii atât de căutaţi pe piaţa muncii. Prin proiectul Şcolii de Artă şi Meserii, vrem să dăm un suflu nou meseriilor care au dispărut odată cu desfiinţarea şcolilor profesionale. E nevoie de o schimbare a mentalităţii profesorilor, a căror menire este să stârnească pasiunea elevilor şi să le stimuleze creativitatea, dar şi a părinţilor care trebuie să înţeleagă că diplomele nu înseamnă nimic, dacă nu sunt însoţite de ştiinţă şi meserie învăţată la nivel profesionist”, a declarat primarul Municipiului Tîrgu Mureş, Dorin Florea.

Târgul de Arte şi Meserii, ediţia din această toamnă va cuprinde în plus două concursuri pentru elevii claselor a şaptea şi a opta, menite să le stimuleze interesul pentru alegerea meseriilor. Începând cu anul viitor, Primăria Tîrgu Mureş va lansa o provocare pentru elevii şcolilor participante la Târgul de Arte şi Meserii: un concurs pe echipe, în care elevii vor prezenta lucrări proprii, care vor fi evaluate de comisii tehnice. Cea mai bună realizare va aduce un premiu consistent elevilor şi şcolii câştigătoare.

Târgul de Artă şi Meserii se va desfăşura în Cetatea Medievală de miercuri, 11 octombrie până vineri, 13 octombrie, ora 17,00. Standurile expoziţionale pot fi vizitate între orele 11,00 – 17,00.

Ediţia din această toamnă este aniversară, deoarece municipalitatea doreşte marcarea a 125 de ani de la înfiinţarea, în noiembrie 1883, a Şcolii de Arte şi Meserii.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.