Închidere de stagiune la Teatrul STUDIO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La fel ca în fiecare an, unele dintre spectacolele studenților din anii terminali, ajung la ultima reprezetație! Iată programul:

VINERI, 12 MAI 2017, ora 19:00

MEDE/EA sau DESPRE FERICIREA CONJUGALĂ, de Roxana Marian

medeea Fericirea sclipește mare în fundal, un cor de opt femei frumoase, imagini ale femeii ideale, sexy și încrezătoare, copilăroase și fatale, întruchiparea cuvântului luminos din fundal, ne prezintă propria versiune “glossy” despre fericire și încheie cu un îndemn feminist, în loc de “we can do it!”, ne spun pe șleau că “it” e chiar “fericirea”, abstractă dar atotcuprinzătoare, pe care trebuie s-o caute cu orice preț, pentru că au “acest drept, această datorie”.

Medeea modernă, multiplicată, e la fel de condamnat ca cea rămasă în inconștientul colectiv prin tragedia antică sau mai ușor de înțeles odată cu adăugarea unui filtru feminist, a schimbat feminismul viziunea asupra iubirii și asupra rolului asumat de femei în iubire, sau lucrurile au rămas în esentă la fel de mii de ani? Iată întrebările incomode pe care le pune spectacolul, și care pot naște răspunsuri surprinzătoare în noi, spectatorii. O invitație la sinceritate.

Veniți să descoperim ce este fericirea!

„MEDE/EA sau Despre fericirea conjugală” de Roxana Marian

DISTRIBUȚIA:
MEDE/ELE
– Alba García
– Pop Iulia
– Andreea De
– Alexandra Haja
– Tucu Alexandra
– Carmen Ghiurco
– Lore Cleo
IASON – Dragos Florea
EROS – Andreea Drăgan
GLAUKE – Edina Soós
COR: Andreea Drăgan, Edina Soos, Alexandra Țucu, Iulia Pop, Alba Valdelvira Garcia, Loredana Druhora, Alexandra Țura, Carmen Ghiurco

Tutore de an – Lect. Univ. drd. Monica Ristea
Asist. Univ. drd. Elena Purea

Numărul de locuri este limitat!

Bilet: 10 RON (întreg), 5 RON (elevi,studenți și pensionari)

Rezervări:

e-mail: rezervari@teatrulstudio.ro

VINERI, 26 MAI 2017, ora 19:00

MENAJERIA DE STICLĂde Tennessee Williams

menajeria de sticla

Unul dintre cele mai răvășitoare texte semnate Tennesee Williams este pus în scenă de regizorul Radu Olăreanu. Povestea unei famillii americane în plină criză a anilor 30 este concentrată în jurul relațiilor complicate intre mama autoritară și în același timp extrem de vulnerabilă (Amanda) și cei doi copii ai săi Tom – visător, nemulțumimit de condiția în care se află, rebel dar în același timp stâlp al familiei și Laura – o fată timidă cu un handicap fizic ce își țese existența în jurul unei „menajerii de sticlă” care nu este altceva decât lumea ei interioară și reflexia acesteia în realitatea atât de crudă. Apariția lui Jim reușește să anime pe de-o parte speranțele Amandei de a -și căsători fiica și cele ale lui Tom de a evada din micul univers meschin care îl strânge ca o caracatiță iar pe de cealaltă parte visele Laurei de a trăi acea poveste de dragoste prezentă în imaginația ei încă din vremea liceului.

Distribuția :
Amanda – Alexandra Ilovan
Tom – Mario Garcia
Laura – Daciana Voinescu
Jim – Bogdan Capșa

Spectacolul este completat de muzica live : Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos -pian și Kiss Lajos – chitară.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.