Încurcătură de buletine de vot la Beica de Jos

Membrii secţiei de votare numărul 276 din comuna Beica de Jos au sesizat, după ce trei persoane au votat, că buletinele de vot primite, care purtau ştampila de control a secţiei respective, erau pentru Colegiul uninominal numărul 7 şi nu pentru Colegiul numărul 8 de care aparţine comuna.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Mureş, Hegyi Piroska, a precizat că la secţia nr. 276 au fost primite 200 de astfel de buletine de vot pentru Camera Deputaţilor, dar că membrii secţiei de votare nu au observat acest lucru din timp, ci doar după ce trei alegători au votat.

‘S-au luat măsuri să primească buletine de vot valabile pentru colegiul respectiv, iar primarul, pe baza procesului verbal să asigure buletinele de vot. Au votat 3 persoane în condiţiile în care buletinele de vot erau pentru alt colegiu. BEJ va hotărî ce să facă cu aceste buletine de vot, fiindcă nu e culpa oamenilor care au votat. Probabil vor fi anulate. Au fost 200 de buletine pentru Camera Deputaţilor’, a arătat Hegyi Piroska.

Potrivit acesteia, până la înlocuirea buletinelor de vot procesul electoral a fost suspendat.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Mureş a spus că în prezent se votează în condiţii normale în toate secţiile de votare, inclusiv în cele două secţii care au avut probleme de dimineaţă din cauza unor pene de curent electric.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.