Incze Csongor, nou vice al CJ Harghita

Incze-CsongorVicepreşedintele organizaţiei de tineret a UDMR Odorhei, Incze Csongor, în vârstă de 31 ani, a fost ales miercuri vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, după ce postul a rămas liber în urma numirii fostului vicepreşedinte, Birtalan Jozsef, în funcţia de şef al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Incze Csongor a fost ales în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita, fiind singura propunere a grupului UDMR, ai cărei membri sunt majoritari în acest organism. El a fost votat de 21 dintre consilieri, în vreme ce consilierii Partidului Civic Maghiar (PCM) nu au dorit să participe la vot, pe motiv că vicepreşedintele trebuie ales în şedinţă ordinară şi nu extraordinară. În plus, reprezentanţii PCM au reclamat faptul că UDMR ‘face politică de forţă’ şi tratează această formaţiune ca pe ‘fratele mai mic, căruia îi mai dă câte o palmă’, făcând referire la faptul că grupul civicilor maghiari nu a fost consultată în alegerea vicepreşedinţilor.
Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a ţinut să puncteze faptul că doreşte să continue colaborarea cu opoziţia, pentru ca, în deciziile luate, ,,să se oglindească şi părerea celor care nu au votat cu UDMR” şi le-a cerut reprezentanţilor grupurilor din consiliu să discute între ei.

Cine este

Noul vicepreşedinte al CJ Harghita, Incze Csongor, a absolvit Facultatea de inginerie informatică la Budapesta, a fost timp de patru ani şeful biroului parlamentar al deputatului Antal Istvan, a lucrat timp de un an ca şi consilier în Ministerul Comunicaţiilor, iar în prezent este reprezentant vânzări pentru Harghita şi Covasna al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii, funcţie de unde va trebui să se suspende, în următoarele 15 zile.
El a declarat că va avea aceleaşi atribuţii ca şi fostul vicepreşedinte Birtalan Jozsef şi va lucra în echipă la proiectele Consiliului Judeţean Harghita.
În mod tradiţional, dacă preşedintele CJ Harghita provine din zona Ciuc, ceilalţi doi vicepreşedinţi trebuie să reprezintă zonele Odorhei, respectiv Gheorgheni, acest algoritm fiind păstrat cu stricteţe în ultimii ani.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.