Ineditul Chevrolet și pe piața autohtonă

La începutul anului, Chevrolet a lansat în România trei variante de motorizări diesel pentru noul Chevrolet Aveo : 1,3 litri, 75 CP cu tehnologie start/stop (97 g de CO2/km, 3,7 l/100km), 1,3 litri, 95 CP cu tehnologie start/stop (107 g de CO2/km, 4,1 l/100km) şi respectiv 1,3 litri, 95 CP cu tehnologie start/stop, varianta eco (95 g de CO2/km, 3,6 l/100km). În plus, în toamna acestui an Chevrolet România va lansa două noi modele pe piaţa autohtonă – Malibu şi Cruze Station Wagon, iar modelul electric Volt nu va fi comercializat deocamdată la noi, potrivit directorului general al companiei Cătălin Manta.

Noutățile

Noul Chevrolet Malibu, cu motorizarea diesel 2.0 / 160 CP, este construit pe o arhitectură de succes pentru modele de dimensiuni medii, datorită căreia General Motors a câştigat multe premii pentru design. În această lună, la Salonul auto de la Geneva, cea mai importantă noutate Chevrolet este modelul Cruze station wagon, prezentat în premieră mondială, care se alătură versiunilor hatchback şi notchback ale celui mai apreciat model Chevrolet. În acest an toate modelele Cruze vor beneficia de mai multe schimbări în materie de design exterior şi interior. Aceste schimbări includ la exterior partea frontală reproiectată, partea interioară a farurilor şi proiectoarele de ceaţă modificate şi noi modele de jante, precum şi restilizarea consolei centrale şi oferirea unei game extinse de tapiţerii la interior.

Noile variante Cruze, în echipările superioare, vor dispune opţional de sistem de acces fără cheie, permiţându-i şoferului să intre în autovehicul în timp ce cheia sa rămâne în siguranţă într-o geantă sau în buzunar. În plus, sistemul permite pornirea şi oprirea motorului la apăsarea unui buton, fără să fie necesară introducerea cheii în contact. Noile motoare îmbunătăţite vor fi disponibile pentru întreaga gamă Cruze începând din toamna anului 2012.

Pe lângă motoarele pe benzină de 1,6 l şi 1,8 l şi motorul diesel de 2.0 l disponibile în prezent, oferta de sisteme de propulsie va fi completată de un nou motor turbo pe benzină de 1,4 l şi un motor diesel nou de 1,7 l . Motorul pe benzină de 1,4 l, precum şi cel diesel de 1,7 l şi 2,0 l vor fi echipate standard cu tehnologia start-stop. Toate motoarele sunt conforme cu norma de poluare Euro 5.

Cristian Teodorescu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.