Informații utile pentru votul de duminică

Biroul Electoral Județean a emis astăzi un comunicat în care dă câteva informații utile legate de scrutinul care va avea loc duminică 9 decembrie. Documentul face următoarele precizări:

1. Cetăţenii cu drept de vot, pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul.

2. Votarea începe la ora 7.00 şi are loc până la ora 21.00 când secţia de votare se închide.

3. Pentru alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampila menţiunea „VOTAT” şi buletine de vot- la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare. Urna specială se poate deplasa numai în raza teritorială arondată la respectiva secţie de votare. Pot vota prin intermediul urnei speciale numai persoanele care domiciliază în raza teritorială a secţiei de votare respective şi numai dacă se asigură secretul votului.

Sursa: BEJ

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.