Înfrângere în UEFA, victorie în campionat

futsalSăptămâna trecută, campioana României la futsal, City’us Tîrgu-Mureș, a disputat două partide: a pierdut în UEFA Futsal Cup și a câștigat în campionatul intern.

Astfel, City’us a pierdut și ultimul meci al grupei A din faza de elită a UEFA Futsal Cup, cu scorul de 0-3 împotriva echipei Lokomotiv Harkov. La rezultatul final a contribuit și arbitrul sloven Borut Sivic care, în prima repriză, la scorul de 0-0, a acordat gol pentru Harkov, la o fază la care un jucător advers a trimis mingea în plasă cu mâna, ca la handbal.
În partea a doua a jocului, Harkov și-a majorat diferența în urma unui șut deviat, iar pe final, Gabor Pallai a primit un gol parabil, din unghi. De cealaltă parte, echipa târgumureșeană a presat, dar nu a reușit să concretizeze ocaziile avute.
Astfel, campioana României la futsal nu s-a calificat mai departe în UEFA Futsal Cup, o competiție foarte puternică, între primele 16 echipe fiind calificate formații cu bugete impresionante. Pentru turneul final, care va fi organizat anul viitor în aprilie, s-au calificat Dinamo Moscova, FC Barcelona, Kairat Alma Ata și Araz Naxcivan.

Victorie fără emoții

Însă, în campionatul intern, City’us Tîrgu-Mureș continuă să joace un futsal de calitate, câștigând, cu scorul de 10 – 0, partida disputată la sfârșitul săptămânii trecute, în deplasare, la Tîrgu-Secuiesc, într-un joc contând pentru etapa a XII-a, a Ligii 1 la futsal.
În prima parte a meciului, târgumureșenii au jucat detașat, ratând numeroase ocazii, singurul gol fiind înscris de Tibor Moldovan. În partea a doua City’us s-a dezlănțuit: târgumureșenii au înscris 9 goluri și au avut alte șanse ratate.
Cu acest succes, City’us se menține pe locul 2, cu 28 de puncte, la 3 lungimi de liderul Autobergamo Deva, dar care are disputat un joc mai mult.
Până la finalul anului, târgumureșenii vor disputa două derby-uri, primul, acasă cu Spicom Sf. Gheorghe, iar în ultimul joc, în deplasare la Odorheiu Secuiesc. Următorul meci va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, ora 17:30, în Sala Sporturilor din Tîrgu-Mureș, contra celor de la Spicom Sf. Gheorghe.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.