,,Îngerii” SWIMATHON

În data de 7 iulie s-a desfășurat la Tîrgu-Mureș, la Bazinul Olimpic din Complexul de Agrement și Sport Mureșul evenimentul de strângere de fonduri SWIMATHON.ms. La acest concurs au participat 55 de înotători – ,,îngeri” – din 11 echipe. Scopul lor a fost strângerea, în cadrul evenimentului, a sumei de 54.200 de lei pentru proiectele înscrise în concurs.

Cele 11 echipe cu 55 înotători înscriși în concurs au înotat 596 de lungimi, echivalentul a 29,8 km. Locul întâi a fost câştigat de către echipa Clubului Sportiv Mini Max cu 74 de lungimi, locul al doilea cu 64 de lungimi către echipa Bolyai Team, iar locul al treilea cu 59 de lungimi de către echipa Kőszikla Ifi. Echipa Prietenii Téka au avut onoarea să participe cu cel mai bătrân înotător în vârstă de 81 de ani, iar în echipa Perseverența al Fundației Alpha au înotat 2 copii cu dizabilităţi.

Echipele au strâns 120 de susținători înainte de concurs. Susținătorii echipelor Swimathon.ms 2012 s-au angajat să plătească echipelor suma de 8.814 de lei. La faţa locului au reușit să strângă 2.481 de lei în numerar. Până în data de 27 iulie continuă strângerea donațiilor angajate de susținători. Persoanele dornice să doneze pentru echipele înscrise în concurs pot face on-line pe siteu-ul www.swimathon.ms sau pot semnala angajamentul lor la reprezentanții, înotătorii echipelor. Donațiile se pot plăti în numerar la sediul fundației, prin virament bancar și plată on-line.

Oameni pentru oameni

Echipele au strâns fonduri pentru cumpărarea unui vehicul de transport pentru copii cu deficiențe, organizare de tabere pentru copii, organizarea unui festival pentru copii, construirea unui cămin pentru persoane cu dizabilități, renovarea/echiparea unui centru de zi pentru copii cu problem sociale, organizarea unui concurs intercultural despre istoria orașului, organizarea unei întâlniri mondiale a luminilor.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.