Înscrieri online la UMF

Leonard Azamfirei Profesor doctor Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a anunţat marţi, că din această vară UMF va avea un sistem online de înscriere a candidaţilor la admitere, pentru evitarea aglomeraţiei, însă în paralel va funcţiona şi sistemul clasic.

Anunţam cu ceva vreme în urmă că anul acesta vom implementa un sistem online de înscriere a candidaţilor. Suntem în perioada de testare a acestui sistem, care a fost deja creat şi care se numeşte e-UMF. Noi încercăm să facem trecerea spre o abordare cât mai puţin face to face şi cât mai funcţională din punctul de vedere al celor interesaţi de noi, prin urmare va fi o înscriere online, în care candidaţii (la admitere) vor transmite documentele necesare înscrierii, datele necesare înscrierii, noi le vom evalua, iar confruntarea actelor trimise electronic cu cele originale le vom face doar pentru studenţii care au fost admişi (…) Pe lângă înscrierea online vom avea şi biroul de înscriere, poate unii nu sunt obişnuiţi cu această procedură”, a precizat Azamfirei.

El a menţionat că înscrierile pentru admitere vor începe la începutul lunii iulie.

Prof. dr. Leonard Azamfirei a arătat că acest nou sistem de înscriere va duce la o economie de timp atât din partea candidaţilor, cât şi a angajaţilor UMF Târgu Mureş.

„Vom economisi şi noi timp, ei de asemenea şi cred că scăpăm şi de cozile lungi şi neconfortabile care erau în perioada înscrierii. Taxele de înscriere se vor plăti online, sper să intrăm într-un sistem care este civilizat şi care, într-un fel sau altul, să transmită respect faţă de cei interesaţi de universitate”, a mai spus rectorul UMF Târgu Mureş.(EM)

 

Sursa: Agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.